Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 28. mars 2010

Rolig søndag

Jeg har i årevis kjempet mot hytte. Det betyr at jeg trives så godt hjemme at jeg ikke har noe behov for å pakke ned mat og klær hver fredag for så å pakke opp igjen skittentøy søndag kveld. Husbonden er nok enig nå selv om han ikke vil innrømme det helt.

Derfor sitter jeg nå på PCen min hjemme og ser ut på på den relativt grå søndagen og er enda mer fornøyd med at vi ikke har hyttepåske. Her planlegges hylleinnkjøp til kjelleren og slektsstevne til sommeren. Har planer om å rydde litt på bloggsiden min også, men det blir lett for mange timer foran skjermen.

Ukene har forsvunnet i mer av maling i sort og grått og hvitt. Eksempler på det over. To relativt kjedelige nattbord fra 1930-tallet har fått et nytt liv som sorte. Det samme har den 21 år gamle syreluta senga vår. 

Sønnens leilighet er enda ikke helt ferdig. Men noe maling måtte utsettes til badet var helt ferdig. All betong og flislim er blandet inni leiligheten. Det som har prøvd vet hvordan det ser ut etterpå. Alle flisene er blitt kappet ute på verandaen. Takk og pris for at husets eneste veranda er sønnens. Men ca 2 kg porselensstøv lå igjen. I går gikk likevel første flyttelass.

Mor hadde ordnet ordnet garderobeløsning med sortmalte IVAR-hyller noe som sønnen ble veldig fornøyd med, etter at jeg også hadde lagt på plass alt tøyet hans. Må nok inn en av dagene for å male tak og gulvlister. Med sprossepensel går det bra uten å sette på maskeringstape.

Jeg har selvsagt planer om hvordan rommet hans her skal innredes, men det ble plutselig tomt nå.

2 kommentarer :

 1. Godt å høre at det er flere som er hjemmekjære! ;)
  Så flotte nattbordene blei!

  Ønsker deg en riktig god påske :) Klem fra Fru K

  SvarSlett
 2. Så stilige de nattbordene ble. ☺
  Takk for positiv respons på min syforespørsel. Målene på en evt. hette bør være: bredde 40, dybde 37 og høyde 28 cm. Byttet til den andre bollen enn den som vistes på bildet. Jeg brukte bare igjen et bilde fra et julebakstinnlegg og tenkte ikke over at den bolla har et sånt "tårn" i lokket. Uansett kan det lokket snus ned i bollen når den lagres. Tenkte en hette i et voksaktig stoff slik at det er lett å tørke av. Venter i spenning på svar fra deg. Bruk gjerne mail, adressen finner du til høyre på bloggen min. Ha det bra så lenge.

  SvarSlett