Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 11. desember 2023

Sjakkbrett

Jeg ønsker at sjekkbrettene skal være tynne og sprø. Barnebarna har ikke noen problem med å godta de som er litt tykkere. Likevel er det jeg som baker, og har ansvaret for resultatet.

Jeg noterer alltid tips til neste årsbaking på oppskriften: "skjær i 5 mm tykke skiver". 5 mm er ganske tynne skiver og jeg klarte nok ikke det. Nå har jeg notert: bruk linjal, 5 mm, skivene hever under steking.

   
4 kommentarer :

 1. Disse er så gode! Og morsomme. Jeg ble introdusert til disse kakene av min ekssvigermor fra Ålesund. Jeg kan ikke huske at de var vanlige i min oppvekst på Østlandet. Liker du å brodere? I dag inviteres du til å brodere til en utstilling! Se hvordan på bloggen min! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg broderer gjerne, men det var nok litt stort prosjekt for meg til våren. Det er mannen min som kommer fra Bergen, som ønsker sjekkbrett. Så det er kanskje mer vanlig på Vestlandet.

   Slett
 2. Gleder meg hvert år til å følge juleforberedelsene dine, er så koselig å lese!

  SvarSlett