Jeg har gjort det til en vane å ha papir og penn liggende på benken den siste uka før jul. Der noterer jeg ned både ting jeg skal gjøre, men også det jeg skal kjøpe. Selv om "Den store handlelista" er omfattende, så er den bare veiledende. Jeg har derfor skrevet ned hva vi skal ha til middag hver dag. Derfor vet jeg nå helt nøyaktig hva vi trenger helt fram til 3. eller 4.juledag.
Meny 21. - 27.desember:21.desember:Laks Innkjøp: salma, slangeagurk, minigulrøtter
22.desember: Risengrynsgrøt Innkjøp: melk
23.desember: Kalkunfilet med rotgrønnsaker. Jeg utgangspunkt i denne oppskriften fra Matprat. På handlelista står: kalkunfilet, rødløk, gulrot, sellerirot, persillerot, appelsinjuice, potet, brokkoli, parmesan
24.desember: Ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål, saus, poteter. Trenger bare: hodekål (1,5 kg til 4), poteter, kremfløte
1.juledag: Julebord. Har alt som skal til
2.juledag: torsk, ertepure, spekeskinke. Innkjøp: Goumettorsk, spekekinke, frosne erter
3.juledag: kyllingkaker, brokkoli, Innkjøp: malt kylling, malt svin, brokkoli
Det er heldigvis veldig sjelden jeg må noe lengre enn til nærmeste matbutikk for å kjøpe inn de siste matvarene før julehelgen. Jeg var ikke så systemtisk tidligere, og brukte altfor mye tid i butikker de siste ukene før jul.
Listeføring er smart. Her i huset har vi handlelisten liggende året rundt og prøver å huske å føre opp etter hvert som vi tømmer noe. Middagene planlegges også for juledagene. Nå begynner vi å bli klare til å ta imot julegjestene.
SvarSlett