Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 1. januar 2023

Nyttårsaften 2022

Selv om det er full jul i huset og sånn sett også på kjøkkenet, så velger jeg å dekke til middag nyttårsaften i lysere farger.  I år ble det helhvitt, og jeg hentet bare noen av nellikene fra spisestuebordet. 

På menyen sto helstekt indrefilet av hjort. Smørstekte poteter, stekt sopp, smørdampa rosenkål og deilig saus. Jeg kokte kraft av litt avskjær fra fileten og en løk. Sammen med litt ripssaft ble det en god saus. 

Til tross for at det var klarvær ble det ikke fyrverkeribilder i år. Jeg støtter nok de som helt vil redusere bruk av fyrverkeri, både av økonomiske og miljømessige grunner. Derfor tok jeg heller ingen bilder. 

  1 kommentar :

  1. Det er ikke alltid det blir sånn som vi tenker oss og planlegger. Men vi må gjøre det beste ut av det. Vi hadde lyst å feire jul med både yngste og eldste barnebarn, men det ble bare den eldste. De yngste kommer om et par uker om alt går etter planen. Kalenderen har ikke gitt oss noen ekstra fridager denne julen, siden julaften og nyttårsaften falt på en lørdag. Da blir det ikke lett å ta fri for å reise tvers over landet. Og så har vi snø og uvær og dårlig føre, sykdom og andre ting vi ikke har tatt med i beregningen. Men vi ønsker hverandre et godt nytt år, selv om det sikkert ikke blir akkurat sånn vi planlegger at det skal bli.

    SvarSlett