Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 25. november 2022

Nye avkryssinger på lista

Jeg har sikret meg det som skal brukes til kakebakingen neste uke; krumkaker, smultringer og store deiger til pepperkaker/sirupssnipper (både med og uten ordentlig fløte). Jeg skulle kjøpt rød filt og vliselin til juleverkstedet, men jeg kan gjør det mandag formiddag. 

Håndklærne som ble brukt til syltelagingen ligger fortsatt i bløt. Jeg har byttet uttallige vann, og flere må det vil. Jeg vil bli kvitt så mye som mulig av fettet før jeg vasker de i vaskemaskinen. 

En halvkrans hadde jeg kjøpt og den kledte jeg med en del havre jeg hadde liggende. Havrebukettene har vært brukt i flere borddekkingen, så dette blir nok siste reis. Har egentlig et ønske om se småfuglen strømme til. 

Kransen skal henges opp på veggen på bryggerhuset når jeg har pyntet til jul der 18.desember. 

  
1 kommentar :

  1. For en nydelig havrekrans! Ja, det hadde vært morsomt om småfuglene likte den, så den ender sine dager som fuglemat. Og så vakkert du har pyntet til advent! Jeg holder også på skikken med å pynte med lilla til advent. Før pyntet jeg ikke til jul før lille julaften. Men de siste årene har jeg blitt så sliten at jeg innser at jeg trenger flere dager på å plassere all julepynten og få det akkurat slik jeg vil. Det skal jo være kos og ikke stress, så nå begynner jeg noen dager tidligere. Men juletreet tennes ikke før julen ringes inn julaften kl 17.00. Da er det jul! :)

    SvarSlett