Jeg hadde heldigvis ikke rukket å bestille kjøtt til syltelaging da jeg ble slått ut av en forkjølelse første uka i november. Jeg påstar ofte at en god plan kan lett endres underveis, og nå fikk jeg testet det. Da jeg begynte å kvikne til var det mulig å gjøre noen av denne ukas oppgaver, så jeg er faktisk nesten ajour selv om jeg hentet kjøttet en uke etter den opprinnelige planen.
Formiddagen brukte jeg også godt. Jeg bakte en type Numedalskling. Når jeg skriver en type, så skyldes det at oppskriftene er mange og alle mener at de har den aller beste. Jeg foretrekker at lefsene ikke er for tynne, da synes jeg ofte at de blir sprø og tørre. Derfor bruker jeg ei oppskrift som jeg fikk for over 40 år siden som starter med å koke fløyelsgrøt. Når den er kald tilsettes rømme og eggeplommer. Jeg tenker alltid på når jeg lager deigen og senere kjevler ut: Hvem fant ut at fløyelsgrøt kunne være et godt utgangspunkt for en deig som kunne kjevles?
for 2 dager siden
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar