Jeg synes det er så greit å ha noen bokser med kransekakestenger i fryseren. De hører ikke med til våre vanlige julesmåkakene, men jeg synes at de passer på kakefatet. Fordi det bare var noen veldig få igjen av fjorårets baking, fikk jeg plassert det inn .
Jeg skålder alle mandlene, det er faktisk den verste jobben. Mandlene må tørke helt før maling. Til så pass store menger mandler bruker jeg den elektriske kverna. Det går helt bra fordi jeg drysser mandlene sakte ned i kverna.
Til utformingen brukes gammeldags kjøttkvern. På bildene er mine foreldre i arbeid for noen år siden, i år var det mannen i huset som måtte dra kverna.
Vi klarte å forme og steke 310 stenger ( av ca 3,5 kg deig) på nøyaktig 2 timer.
Så fantastisk flink du er! Her i huset elsker vi kransekake! Men de siste årene har jeg kjøpt ferdig kransekakedeig som jeg skjærer opp i skiver og steker sånn. De blir godt mottatt :)
SvarSlettBilde av den gamle kverna minner meg om mors julebakst. Og pølselaging for mange, mange år siden.
Jeg synes denne tiden er helt fantastisk, og jeg liker selvsagt både å bake og lage mat. Jeg er utdannet husstellærer, som det het den gang, og er fortsatt aktiv i det fagmiljøet.
Slett