Vi har satt fram nissen på låven. Det var så fantastisk å stå på kjøkkenet og se sola skinne på låven.
Ribba har fått salt og pepper og er dekket med aluminiumsfolie og satt i kjøleskapet til i morgen. Selv vi i år bare er to, så steker jeg en stor porsjon. Ribbe er nydelig som pålegg til julens frokoster og lunsjer. Dessuten er det lettvint å ta opp fra fryseren senere på vinteren.
Da barna var små hadde vi alltid risengrynsgrøt til middag på lille julaften. Nå koker jeg en passe porsjon til riskremen i morgen.
Siden 1994 har jeg alltid bakt vørterbrød til formiddagsmat lillejulaften. Det lukter godt og smaker enda bedre. De fleste oppskrifter har et totrinnsdeig, som jeg synes gir et tungt resultat. Derfor har jeg forenklet. Det smaker veldig godt, og er raskere å lage. Her er oppskrift. Vørterbrød
Juleforberedelsenes høydepunkt: pynting av juletreet.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar