Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 13. desember 2020

13.desember: Klokker

For 25 år siden fant jeg noen terrakottaklokker i en fantastisk blomsterbutikk på Kongsberg. Jeg kjøpte seks og hang de i stuevinduene i huset i byen. Her har de fått plass på det ene gjesterommet, som også har tre vinduer. 

Trekransen med klokker er enda eldre. På bildet henger den på døra, men skal på veggen over senga i år. 

Som symbol i julen er det nærliggende å tenke på kirkeklokker. Vi har ikke klokketårn med matklokke hos oss, men en del store gårder hadde det. Før alle fikk klokke på armen, var å ringe i klokka måten å varsle måltider eller om alle måtte samles. 

  

Det som aller tydeligst viser at rommet er pyntet til jul er senga med rødmonstret sengetøy. Alle disse innleggene i Adventskalender 2020 ble skrevet i januar. 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar