Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 10. september 2018

Sommerens siste bok

Da jeg endelig fikk sommerferie kjøpte jeg en stor bunke bøker for virkelig å koble av. Våren hadde vært svært anstrengende og satt sine spor både i kropp og sinn. Bøkene hadde jeg plukket litt tilfeldig fra tilbudsbord både her og der. Jeg hadde kastet et blikk på baksiden for å se om det var noe som fenget, og man kan trygt si at bøkene har flere gode leseopplevelser. Jeg liker det når jeg blir trukket inn i hendelsene, og virkelig kan se for meg det som skjer.

Den siste boka var faktisk den som gjorde størst inntrykk. Det er heller ikke rart da den største delen av handlingen foregår i konsentrasjonsleiren Ravensbrück. To av de kvinnelige hovedpersonene i boka er biografisk beskrevet, mens den tredje bygger på faktiske hendelser. 

Vi kan spørre oss om hvordan slike overgrep kunne skje.  Det bekymrer meg at det sannsynligvis også har skjedd tilsvarende overgrep i andre land etter 1945. 
 

1 kommentar :