Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 1. juni 2018

Den første sommerdagen

Til tross for løvetannkrigen i pinsehelgen så var det mye vi ikke rakk. Vi klipte ikke plenen i forrige uke, så overalt ser vi nå de hvite hodene med frø.

Etter to uker med tropevarme er det rart å snakke om den første sommerdagen. Men 1.juni er starten på de tre sommermånedene.

Jeg har gjennom hele våren registrert utviklingen i hagen på et bestemt sted. Det er veldig rart å se ukene tilbake til 1.mars. Da trodde vi faktisk aldri at det skulle bli skikkelig vår, eller for den saks skyld sommer.

Vi burde ha saltet veien for lenge siden, men det var utsolgt for veisalt. Den lille private veien forbi gården brukes både av en gård lengre inn, og av tunge landbruksmaskiner. Det har støvet mye.

Det ble helt utrolig forskjell etter en raus mengde vann og salt.

I hagen har de første rosene sprunget ut. Fra venstre Therese Bugnet, Hurdalsrose og Persian Yellow.

   

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar