Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 30. mars 2018

Vårtegn: Påske

Hvilke datoer påsken faller på varierer innenfor fem uker. 1.påskedag skal være første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn (21.mars). Her i huset er påske en etterlengtet ferieuke. Av de 12 påskene vi har hatt her på gården har både vær og tidspunkt variert mye. Flere ganger har jeg startet hagearbeidet i påskeuka, selv om den har vært tidlig for i 2015 blomstret Krokusen 1.april.

I 2011 og i 2014 kom påsken nesten tre uker senere enn i år, og det gjør den neste år også.

Har det skjedd noe ute i løpet av den siste uka?

Det er mer bar mark der sola har tatt. Låvetaket er nesten helt snøfritt. Hvis det ikke hadde vært så kaldt på nettene, og forsåvidt også på dagen ville snøen ha smeltet mye raskere.

Jeg har spadd vekk snøen på trappa bak huset,og satt ut stolene. Selv i sola frister det ikke så mye å sitte der.

Innendørs har jeg fylt lysestaker med gule lys og hentet fram den ene kassa med påskepynt. Der ligger blant annet eggeglassene i gips og garnkyllingene ungene laget i barnehagen for nesten 30 år siden.

  


4 kommentarer :

 1. Det er i alle fall fin sol hos dere. (",) Kos deg resten av påska.

  SvarSlett
 2. Så deilig med sol og blå himmel
  God påske! =)

  SvarSlett
 3. Garnkyllingene var jo nydelige! Så fine i vinduet. Her er det også veldig kald vind fortsatt, men vi har et par fantastiske lune kroker utenfor det nye huset hvor jeg satt i t-skjorte i dag. VÅR!

  SvarSlett
 4. Vel overstått påske. Nå nærmer vi oss midten av april og jeg lengter veldig til vår. Enda endel snø her. Det er nesten så jeg ønsker meg regn, masse regn. Ha en fin helg.

  SvarSlett