Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 30. november 2016

24 dager til julaften

Først nå når dagen begynner å gå over i kveld ble det tid til å se litt på hva dagen skulle inneholde, og sånn sett nå - har inneholdt.

Det viktigste nå er er sandkakedeigen står i kjøleskapet. Det gjør også rullene med som skal bli sjakkbrett.

Alle de oppskriftene jeg bruker har jeg lagt i Jul i bestemors hage, lenke i høyre meny. Å samle alle oppskrifter og lister der er til stor hjelp.

  
Oppdatering:

Sjakkrutene er stekt. Det er mannens barndoms julekake. Han hadde ikke noen oppskrift med seg, og det tok noen år før jeg klarte å sette sammen en vellykket blanding. jeg synes at Sjakkruter skal være sprø og ikke harde.  Jeg må ha lykkes for det er vill kamp om kakene, særlig mellom svigerdatter og mannen. Derfor har jeg bakt en veldig stor porsjon.

150 kjøttboller er lagt i fryseren til noen av gjestene som kommer neste uke. De siste syltene er lagt i saltlake.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar