Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 30. juli 2016

Møbler og vinduer


Det tok litt tid før jeg forsto at karmene som sto på loftet da vi overtok her i 2005 hørte til i kjelleren. I den nye delen av kjelleren var det laget utsparinger til vinduer, men de var ikke satt inn. Vi ønsket mer lys inn i kjelleren og hentet karmene og de glassløse vindusfeltene frem denne siste juliuka i 2006.


Først ble de grunnet og så ble de malt. Det var bra vi hadde god plass alle steder den gang. Grunning skjedde i det rommet som skulle bli vaskerom og malingen skjedde i soverommet vårt.
Deretter satte min far igang med å skjære glass og satte de inn. Jeg ser at pappa står rett innenfor hovedporten på låven. Der synes han det ble godt arbeidslys.

Så  fikk vi tilbudet om noen gamle møbler. Jeg visste jo at vi ikke hadde nok selv til å møblere det store huset på gården.

Spisestua vi fikk står nå i bryggerhuset som vi leier ut møblert. Vi brukte den flere år på låven når vi hadde mange gjester der, men fortjente absolutt å komme inn i varmen igjen. Det gikk med noen flasker møbelpolish for å få fram gløden i treverket igjen.

Stolene så jeg med en gang at ville passe i garderoben i 1.etasje. De er litt lavere enn vanlig og passer helt perfekt til å sitte i  når man tar av og på seg støvler. Et skatoll og en bokhylle fikk plass, et annet skrivebord venter bare på flere rom som skal møbleres.


Noen av ytongblokkene vi hadde tatt ut av kjelleren uka før ble brukt til fundamentet for et trinn inn til låven. Vi visste at dette bare ville bli midlertidig fordi grunnen her ville synke etter utgravingen og nedsettingen av renseanlegget. Ny trapp laget vi i 2011.I bryggerhuset så taket i entreen ganske stusslig ut den ene dagen, men den neste dagen var det lagt ny panel for å dekke alle elektriske kabler.
   

Og på badet var fliser og toalett faktisk kommet på plass.


Den neste uka i 2006 bikket 1 års arbeid. Vi begynte å se målet langt der framme.  


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar