Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 1. mai 2016

3 årsdagen

Og plutselig er gullgutten 3 år.

Han var fullstendig klar over at konseptet bursdag innebar gaver. Her en dyp konsentrasjon over en av de.


Igjen hadde hentet datteren de smale Ikeabordene med høye ben. Akkurat passe store for buffet til 15 personer.

Først var det hamburger og stekte poteter.


På kakebordet hadde jeg fått bidra med brannbilkake, hvetesnurrer og rabarbrasuppe.  Jeg trodde at det skulle bli så greit å servere rabarbrasuppe fra norgesglass, men det var veldig vanskelig å spise.

Hvetesnurrene har en annen utforming enn skillingsboller og gjør seg bedre på kakebordet.

Selv om jeg laget sjokoladekaker med litt annerledes fasong da mine unger var små så hadde jeg ikke klart å lage brannbilkake uten svært god forklaring på Emmas kakedesign. Sjokoladekaken inni er den gamle gode som jeg faktisk ikke hadde bakt på 15 år. Men jeg forsto av reaksjonene at den blir nok fast innslag på kakebordet i bursdager fremover. Jeg får se om jeg klarer å holde tritt med ønskene til barnebarna.

Jeg har brukt marsipan fra Cacas. Gul, hvit og rød var ferdig farget. Grå og sort farget jeg selv med lite og mye sort farge i den hvite. Marsipanen var lett å jobbe med og smaker bedre en fondant synes jeg. 


3 kommentarer :

 1. Gratulerer med dagen til Alfred og Bestemor! :)
  3 år er en herlig alder. Jeg er bestemor til en på 3 1/2 og han er en meget selvbevisst ung mann :)

  SvarSlett
 2. WOW! Ser bare lækkert ud - jeg elsker brandbilskagen! Håber I havde en skøn dag.

  SvarSlett
 3. Gratulere med 3 åring :)
  Den brannbilkaka var flott, du er flink :)

  Ha ei fin ny uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett