Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 20. desember 2015

Den nye pepperkakegården

En av de artige tingene jeg gjør hvert år er å bygge en pepperkakegård. Det er så gøy å ha besøk av små gjester og se ansiktsuttrykket deres når det kjenner igjen bygningene. I mange år har den blir laget, stått til pynt og så endt sine dager i komposten. Det kan vel hende det er en som kan tenke seg å knuse den rett på nyåret, selv om både jeg og moren hans synes den er for støvete til å spise.


Av nødvendige gjøremål sånn i innspurten er å ordne tøy. Helt utrolige mengder det er.
Det var helt nødvendig med litt innvendig vindusvask på noen av rommene.
 


Konglekonene har hatt testoppvisning på spisebordet. Som vanlig ble jeg ikke helt fornøyd i første forsøk, men jeg tror at jeg har en løsning.
Det er noen uker siden at jeg vasket alle snøfnuggene til spisestuevinduene. I dag fikk jeg opphengstråd på alle. Tråden kutter jeg når jeg ser hva som passer av lengder.


 


To soverom er nesten klar for årets julegjester.

3 kommentarer :

 1. Det er jammen nok å henge fingrene i nå i tiden før jul. Jeg er godt i rute, men finner stadig på nye ting å gjøre.

  SvarSlett
 2. Det mye man skal gjøre de siste dagene før jul ja. Jeg må ordne et gjesterom til for vi får en gjest til som ble påmeldt i siste liten. Det ble en nydelig pepperkakegård i år også og gjesterommene ser veldig koselige uke. Tror nok gjestene føler seg velkommen der. Ha en flott jul!
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 3. Det må være veldig koselig å være julegjest hos dere, selv putene på senga tar imot med åpne armer. (",) Koselig.

  SvarSlett