Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 23. september 2015

Fårikåldagen

Vi har hatt fårikål flere ganger i høst, men det er nok ganske mange som kommer til å spise det i morgen på Fårikåldagen.

Jeg kan nesten ikke tenke meg noe som smaker bedre på en litt sur høstdag. Kjøtt og kål er mørt og kraften er smaksrik. Lukten fyller dessuten hele huset.

De fleste mener at Fårikål er best dagen etter. Hvorfor ikke koke Fårikål lenge nok den første dagen?

Her er oppskriften

3 kommentarer :

 1. Har enda ikke spist fårikål i høst, men nå løper tennene i vann etter svigermors fårikål med gode egendyrkede svigerfar-poteter til... (",)

  SvarSlett
 2. Hadde tenkt å ha fårikål i dag. Men på butikken ejg var
  innom hadde de verken kål eller kjøtt igjen.
  Så da får jeg gå til en annen butikk i morgen
  så vi kan ta fårikål på søndag. Fant ut at jeg uansett ikke
  hadde tid til å koke den lenge nok i dag, å da er den ikke så god nei.
  Ja jeg koker den lenge nok første dag. Syns ikke den er så god dagen etter
  Ha en herlig hegl :)

  SvarSlett
 3. Vi har hatt fårikål, og fårikål oppvarma dagen etter denne uka. Og idag ble det litt sånn kålogfår-blanding, ikke lett å se hva som var hva lenger. Men godt var det alle dagene! Og veldig lettvint de dagene man bare skal varme opp.
  Ett år laget jeg den dagen før, og satte den til kjøl i kjelleren og ødela den fatalt med å sende skyllevannet fra vaskemaskina rett i kjelen.... Mitt svakeste husmorøyeblikk!

  SvarSlett