For at denne maskinen ikke skulle stå ubrukt så overtok jeg oppgaven, og bakte brød nesten hver dag i mange år. Ja så mange år at vi faktisk brukte opp fire bakemaskiner.
Etter en stund uten er vi nå endelig tilbake med nystekt brød til frokost.
Fordi formen er litt mindre nå enn før måtte jeg redusere den oppskriften jeg brukte tidligere, og det er faktisk en utfordring å finne akkurat riktig forhold mellom vått og tørt og fint og grovt.
Det er umulig å skjære opp et helt nystekt brød derfor stiller jeg inn slik at brødet blir ferdig stekt to timer før vi skal spise.
Til denne størrelsen brødbakemaskin bruker jeg
2,5 dl vann
1,5 dl solsikkekjerner
3 dl melblanding (feks til solsikkebrød)
3,5 dl hvetemel
2 ss olje
2 ts tørrgjær
Jeg bruker ikke salt i brødet. Det er litt i melblandingen, men for de som ikke bruker smør på brødet bør det nok 1/2 ts salt i.
Så for dere som har en brødbakemaskin i skapet - ta den fram og test en oppskrift. Ikke lag brødet for grovt - da er det mer sannsynlig at du blir fornøyd med resultatet.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar