Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 4. april 2015

Påskeaften

Turistene har kritisert Norge de siste dagene fordi alt er stengt i påsken. Jeg kunne tenkt meg enda en butikkstengt dag - påskeaften. Jeg ser ingen grunn til at vi trenger nye klær eller mer maling akkurat i dag.

I en tid, lenge før fryser var å finne hjemme hos folk og ikke alle engang hadde kjøleskap, så var alt stengt fra midt på onsdag i påskeuka og til og med 2.påskedag. Det ble nok lokalt satt opp melkeutsalg for avhenting av forhåndsbestilt melk og fløte, men ellers var alt stengt. Til og med bensinstasjonene hadde redusert åpningstid. 

Klarte vi oss? Ja, og det var en ufattelig luksus med så mange fridager etter hverandre. 

Jeg er selvsagt også imot søndagsåpne butikker. Ingen vil ha mer å handle for så risikoen er stor for at noen ikke vil klare seg når det skal utbetales lønn for enda flere arbeidstimer. Å sammenligne åpne butikker med turnusyrker i helsevesen, politi og brannvesen faller å sin egen urimelighet. Noen funksjoner må være bemannet.

Her skal enda en fridag benyttes i hagen. Været ser ut til å bli bedre enn det som var meldt,

3 kommentarer :

 1. Helt enig med deg.
  Klarer meg faktisk veldig godt uten søndagsåpne butikker.
  Men syns noen ganger det er greit å handle etter
  kveldsvakt så jeg slipper å reise ut dagen etter.
  Ha en god påskeaften :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kveldsåpent en vanlig hverdag er en helt annen sak.

   Slett
 2. Helt ening med dæ, syns det er tull at butikkene vil ha søndagsåpent, folk må da kunne handle andre dager enn søndag ::

  God påske :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett