Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 11. desember 2014

Til arbeidet

Her er det gjentakelse av de to foregående dager - enda større porsjon med sylte. Den største forskjellen er at jeg serverer Oksehalesuppe/lapskaus når syltelagerne kommer isteden for Kyllingsuppe. En av dem som kommer i dag er min datter. Hun har vært med på å lage sylte så lenge jeg kan huske. Det er definitivt hennes favorittpålegg.

Istedenfor enda flere bilder av syltekjeler og syltepresser blir det en liten søt film.


2 kommentarer :

 1. Hjemmelaget sylte er kjempegodt!

  Angående spørsmål om juleroser, så har mine blomstret for første gang i år og det er jo helt sikkert pga. det milde klimaet. I fjor hadde den knopper i november, men den blomstret ikke før i mars. Nå blomstrer de som bare det! Klimaet er ikke som før nei...

  SvarSlett
 2. Hehe, ja det er utrolig hva de kan få til med dagens teknologi.
  Ja den er varmrøkt. Han kjøpte en liten røkovn i fjor.
  Ikke alt ble like vellykket. Han har ikek gjort det så
  mange ganger enda og har vel ikke helt funnet den rette
  måten å gjøre det på. Men noe av den ble god.
  Blir nok bedre etterehvert tenker jeg.
  Ha ei fortsatt god førjulstid :)

  SvarSlett