Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 20. august 2014

Hagenytt

Det er Hortensiatid i hagen her nå. Og vi har virkelig Hortensia overalt. Jeg synes den er så flott med sine nesten limegrønne knopper tidlig på sommeren. Enda finere med de enorme kritthvite blomster i juni og juli. Og nå har blomstene på noen av typene endret farge til mørk rosa.
    
I det lange hekkbedet er Syrinhortensiaen nesten 1,60 høy, og har aldri hatt så mange blomster som i år. Den var flott i 2009 også da den ble plantet, men her trengs det planter som fyller litt opp.
 
 
 
Det gjør granhekken nå. Den ble plantet høsten 2008, og vi trodde ikke at den skulle få ønsket høyde bare på 6 år. (bildet til høyre er fra 2009).

 2 kommentarer :

 1. Hei Åshild, så nydelig du har det i hagen din , de Hortensiaene dine var litt av et syn :)

  Ha en fin Onsdag .

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så fine blomster du har i hagen!
  Jeg elsker også hortensia og syrinhortensia. Har flere typer og farger. Men i år la syrinhortensiaen seg veldig utover, så jeg må nok prøve å klippe den mer i fasong til høsten, så den blir penere neste år.
  Noen tips der?

  SvarSlett