Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 22. august 2014

Enda mer rengjøring

For to år siden så grønnsåpeskura vi gulvet på låvebanen (øverste etasje). Der skulle vi holde bryllup og jeg synes at det var en god grunn. Det gulvet ble så flott at i sommer fortsatte vi - med sånn ca 300 kvadratmeter.  Noen synes sikkert det er litt absurd å vaske gulvene på låven, men snart 80 års bruk hadde satt sine spor. Det var godt synlig da jeg foretok en liten testvask. Og med vår bruk av låven vil de aldri bli så skitne igjen.
En del av gulvbordene i første etasje er fra den gamle tømmerlåven fra 1700-tallet. Det fine gulvet ble mye mer synlig da det ble rent.
 
 
Det er veldig lenge siden det var kuer her, men trappa opp til andre etasje luktet faktisk friskt av kumøkk da jeg tilførte det varme vannet.    
Akkurat nå står bord og stoler til 80 personer klar på det nyvaska gulvet. Og jeg må si at vi er veldig heldig som har en så flott låve.

2 kommentarer :

 1. Så flott, ekte tregulv. Kan tenke meg det er gøy å innrede og pynte i slikt et flott lokale!

  SvarSlett
 2. Æ beundrer dæ for vært innlegg du deler med oss, du har så utrulig mye og gjøre, tenk at du vasker låvegulvene med grønnsåpe, det står det respekt av og det er det ikke mange som gjør.
  Gården din må da være noe av det fineste som fins med alle selskapene på låven og den fine hagen din, æ har ikke flere ord og si om dæ.
  Du virker til og være helt fantastisk husmor ( om æ kan kalle dæ det )

  Ha en fin søndags kveld og ei fin ny uke.''

  Lisbeth :O)

  SvarSlett