Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 5. mars 2014

Kanskje lurt?
Så utrolig det enn kan se ut. De ildfaste fatene under er de samme. Bare før og etter vask.Fatene til venstre var jo sånn sett rene - rett fra oppvaskmaskinen, men helt delikate var de jo ikke. Jeg er ikke særlig tilhenger av stålull og skrubb, da ripes overflaten opp og fettet brenner seg enda bedre fast.
Så jeg testet ut to ulike rengjøringsmåter. På fatet til venstre sprayet jeg på stekeovsrens og satte forma i stekeovnen på 50 grader i ca 15 min. I den andre forma hadde jeg 1 ss oppvaskmaskinmiddel , fylt med vann og satte det i stekeovnen på 250 grader i 30 min. Det er vanskelig å løfte den varme forma ut av ovnen.

          


Jeg vasket begge formene med vann og børste og brukte komfyrskrapa litt forsiktig.

Begge formene ble like rene, men jeg kommer til å bruke stekeovnsrens-metoden senere. Da slipper jeg risikoen med det kokende varme vannet.

2 kommentarer :

  1. Så smart men hvilke av disse metodene fungerte best?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Da har jeg lagt inn svar på spørsmålet ditt i teksten over.

      Slett