Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 5. januar 2014

Strekke

Når jeg dekker med dekketallerkener bruker jeg alltid en brikke oppå. Dette for at tallerkenen skal stå støtt. Det virker sikkert litt spesielt for noen med dekketallerkener, men det sparer meg for mye dukevask. 

Dekketallerkenen tar jeg i oppvaskmaskinen. Det var et av kriteriene da jeg kjøpte ny maskin - at det måtte være plass til så store tallerkener. 

De små brikkene jeg bruker må vaskes innimellom og trekker seg veldig sammen. Den beste måten å få dem tilbake i riktig størrelse er med knappenåler og et polstret strykebrett (en isoporplate kan også brukes). 

Sett i den første nålen og trekk brikken til riktig diameter og sett i nål nr 2. Gjør det samme på tvers. Trekk brikken ut  og i riktig fasong og sett nåler hele veien rundt. På disse så strekker jeg en ekstra cm, for de trekker seg litt sammen under tørkingen.


Tilslutt har brikken riktig størrelse og fin fasong. La de ligge og tørke. Ta ut knappenålene. Fordelen med at de tørker uten varmebehandling er at de ikke gulner.

1 kommentar :