Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 3. desember 2013

3.desember: Planlegging

Til tross for all planleggingen for et par uker siden så tar jeg fram listene - både gjøreliste og kjøpelister, for å sjekke at jeg har fått med med alt. Det aller viktigste for meg nå er å få kjøpt nok sirup og fløte til pepperkaker. Når jeg først er igang så lager jeg deig til ganske mange. Min pepperkakedeig som egentlig er deig til sirupssnipper som smaker godt, faktisk veldig godt, både som deig og som kaker. Den er veldig lett å kjevle og den er helt fri for palmeolje og holdbarhetsmidler.

Om noen har laget marsipan til kransekake så kan deigen også stekes som stenger. Jeg synes faktisk det er like greit. En hel kransekake er flott til store anledninger, men ofte er det greit bare å ta fram et par stenger til kaffen.

Her det det forklaring både til kransekake og kransekakestenger.1 kommentar :

  1. Så flink du er!
    En sånn kvern har moren min brukt til å lage småkaker til jul i alle år :)

    SvarSlett