Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 26. september 2013

Ubedte gjester

Det dreier seg ikke om fysiske gjester - som vi tar godt imot her på gården. Det dreier seg heller ikke om dere rundt 50 - 90 som besøker bloggen min hver dag.

Men jeg blir mistenksom når jeg ser at det plutselig har vært mange hundre innom. Og det i tillegg ligger mange anonyme kommentarer på engelsk.

Av statistikken kan jeg se at mange besøk kommer fra feedproxy.google.com og vampirestat.com. Den første tror jeg ganske sikkert er en helt OK google-side, selv om jeg ikke helt forstår om jeg skal gjøre noe med den. Den andre synes jeg har et lite tillitvekkende navn så jeg har ikke besøkt den siden.

Er det noen andre som opplever dette akkurat nå? Blogger klarer å legge alle disse kommentarer i søppel, men kan det være fare for PC eller blogg? Jeg vurderer om jeg må sette på kommentarbekreftelse en periode.

Etterord torsdag kveld: Jeg har fått hjelp til å finne ut at vampirestat sannsynligvis er en nettside som vurderer verdien av nettadresser. Dessuten at alle proxynettsider skjuler IP-adresser.

Etterord 27.10: Ikke besøk disse sidene!
http://spamspoiler.blogspot.no/2012/12/adsense-watchdog-zombiestat-vampirestat.html

9 kommentarer :

 1. Hei Åshild! Jeg hadde også dette problemet en stund tidligere. Men så satte jeg inn kommentarkode og fjernet den igjen etter en stund og da var problemet borte. Håper du også blir av med de uønskede gjestene.

  SvarSlett
 2. Jeg får også sånne kommentarer, og jeg ser lignende nettsider i statistikken min. Før klikka jeg meg inn på de nettsidene - jeg trodde jo naivt at de på en eller annen måte hadde linka til meg. Men det var mye ekkelt, så nå styrer jeg unna. Aner ikke hvordan vi skal bli kvitt det.

  SvarSlett
 3. Jeg har også fått disse. Jeg sletter kommentarene - og gjør ikke noe mer med det. Jaja.

  SvarSlett
 4. Jeg har også fått noen, men det kommer sjelden mer enn en eller to i slengen. Sletter dem og så går det lang tid til neste gang. Men spesielt ett innlegg - om elgkarbonader! - fenger tydeligvis, det blir ofte ramma av disse kommentarene. Du får vurdere hvor ille det blir. I alle fall er det vel en grei regel å ikke sjekke ut lenkene som de så varmt anbefaler... (",)

  SvarSlett
 5. Jeg har en del besøk av dem på "v" som du nevnte. Vet dessverre ikke hva det er for noe. Holder meg unna dem i alle fall. :) Håper du finner ut av det.

  SvarSlett
 6. Heisann! Jeg har også fått det samme problemet med vampirestat; heldigvis ingen kommentarer (enda), men skyhøye leserstatisikker flere dager nå. Hvordan er det de egentlig kommer seg til akkurat våre blogger? Er det ren tilfeldighet? Og fins det en måte for ikke å være linket til vampirestat?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg aner ikke hvordan jeg skal bli kvitt det,

   Slett
 7. Skulle gjerne fått en oppskrift på dette problemet, for nå har det skjedd hos meg også. Ser ut til at de ranker bloggers verdi..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg har også sett at det er noe med ranking, eller å kanalisere flere besøk til en blogg/nettside. Men jeg forstår ikke hvorfor min side er interessant.

   Slett