Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 8. september 2013

Fantastiske hagedager

Om våren og tidlig på sommeren blir det lange hagedager.

Utover sommeren bruker jeg mye tid på å holde plenen pene. I år med normalt med nedbør må de klippes minst to ganger hver uke. Så tar jeg et rufs i bedene. Men jeg må innrømme at jeg liker anleggsfasen bedre enn vedlikeholdsfasen.

Om høsten er jeg egentlig ferdig med hagen. For meg er høsten synonymt med sur vind, og våte og leirete bed. Fortsatt pleier jeg å nyte jeg fine bed fra vinduene, men jeg holder meg mest inne.

Men i år er det helt annerledes. Dette er jo rett og slett en forlengelse av sommeren. Nesten litt solbrent på armene er jeg blitt i dag. Vindstille og mye sol.

Jeg har lukt og jeg har vannet. Det er faktisk tørrere nå enn det var i juli.

Ingen bilder verken av luking eller vanning. Derimot av en flott hveteåker.
Den står gul og moden, og det er bare et tidsspørsmål når skurtreskeren kommer.

Det står noen få Balderbrå i overgangen mellom åker og plen. Det var litt raking før kornet ble sådd, som skulle til for å få plenkanten til å passe akkurat inntil åkerkanten. Tidligere år har det vært umulig å holde denne kanten fin fordi det var en dyp grøft som ble full ugress som av Burot, Åkertistler og Balderbrå. Så rakingen var vel investert tid og krefter.

Jeg har nesten ikke vært i denne delen av hagen i helgen, men det lange hekkbedet er ganske fint nå. Rosene har flere blomster nå enn før i sommer. Rundt de store tuene med Oktoberbergknappen surrer det insekter og helt bakerst lyser den rosa Kattehalen opp.

Måtte bare dette været fortsette.

4 kommentarer :

 1. Fint med slik varm ettersommeren, fin gul åker og fint og ryddig bed..kjenner meg igjen i at arbeidslysten i Hagen dabbet av på høsten...

  SvarSlett
 2. Flotte bilder, og en flott høst! Det er ikke hverdagskost for oss heller å ha 18 - 20 grader og stekende sol i september. Herlig!

  SvarSlett
 3. Så sjeldent lekkert med en så ren overgang mellom kornåker og plen!
  Fine bed har du også, og deilige høstdager, akkurat som vi har her i nord.
  Godt å nyte når høst og vinter venter rett rundt hjørnet.
  Fin dag til deg, klem Beate

  SvarSlett
 4. Å for noen deilige sensommer/tidlighøst-bilder som oser av varme! Ser ut til å komme direkte fra prærien. Jeg får assosiasjoner til nybegynner-romaner om varme indian summers i det rurale USA!

  SvarSlett