Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 20. juni 2013

Letingen er avsluttet

Mitt aller første blogginnlegg i januar 2010 dreide seg om jakten på nytt kjøkkenbestikk.

Det var overhodet ikke dårlig det vi hadde, men etterhvert var det blitt for få deler. Hardest hadde det gått utover teskjeene. Kun 8 var det igjen. Jeg mistenker at bakte poteter må ta noe av skylda. Før kildesorteringens tid gikk nok både aluminiumsfolie, potetrester og noen teskjeer i søpla.

Bestikket vårt hadde forlengst gått ut av produksjon, ellers hadde løsningen vært enkel. For jeg var fornøyd med form og overflate. Bestikket var nemlig det som på fagspråket kalles satin eller matt som jeg sier. Veldig praktisk at ingen fingermerker synes.

Sannsynligvis er matte bestikk ikke lengre populære, for det var langt mellom dem. Og om de fantes så hadde de en form som verken passet oss eller huset. Ja, det var viktig for meg at bestikket ikke var for moderne i utformingen. Her er kniv med langt blad, gaffel med lange tenner og langt, smalt skjeblad.

I tilslutt valgte vi dette ConGusto bestikket. Det er laget til bruk i restauranter og hoteller og så vidt jeg vet ikke tilsalgs i vanlige butikker.

Når jeg sammenligner så forstår jeg hvorfor det ble dette bestikket. Det bare beviser at smaken her i huset ikke har endret seg mye på snart 26 år.

Det aller fineste er nok overgangen mellom knivbladet og skaftet.
Det finnes bestikk i vanlige butikker som ligner ganske mye på det vi valgte.
Copenhagen fra Georg Jensen


WMF Bestikk Signum Blank 24deler i gaveeskeOg Signum fra WMF

Så nå kan jeg begynne å lete etter noe annet kanskje?

3 kommentarer :

 1. Det bestikket likte jeg. Så godt at dere fant det rette til slutt. Ja, hva mon nå du må jakte på:)
  Ser dere har lagt ned utallige arbeidstimer (henv. innlegget under). Lett å glemme når alt står fiks ferdig og bare skinner. Kjekt med slike bilder som minner en på hvor mye arb. det var.

  For en nydelig brud din datter var! Og for en skjønn kjole!

  Ønsker deg god helg og lykke til på nye jaktmarker;)

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 2. Nydelig bestikk :)
  Hadde passa her i huset også det :)

  God helg :)

  SvarSlett
 3. Helt enig. Det var et nydelig bestikk. Og jeg liker den overgangen på kniv godt. Vi har et par sett fra sivilforsvaret som ligner :-).

  Humre - og så fikk jeg lyst på bakt potet av innlegget ditt!

  Ha en god sommer!!

  SvarSlett