Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 9. februar 2013

Nytt skap med gamle dører

En god idè, to gamle dører og en flink snekker  - så ble det stort klesskap på soverommet.
Lister og vegger skal selvsagt males, og glassfeltene skal få blondegardiner, men det blir senere. Nå er vi foreløpig veldig fornøyd.

Da vi flyttet inn ble det lille skapet, som en gang i tiden hadde stått på et av barnerommene i det forrige huset, bare midlertidig plassert mellom vinduene. Jeg var så lite fornøyd med løsningen at jeg unngikk å ta bilder i den retningen, men gjorde det rett før skapet ble fjernet. Grunnen til at det aldri ble kjøpt nytt skap er at på dette rommet er alt skjevt. Et nytt skap ville bare forsterket det.

Høsten 2010 kom jeg plutselig over dette bildet hos Mias Interiør. Og da hadde jeg løsningen klar.
På låven sto en dobbeldør, altså en innvendig og en utvendig dør  i samme karm. Da jeg var barn var denne døra i hjørnerommet der jeg nå har kontor og ut til en liten overbygd veranda.
Resten av materialene ble kjøpt inn og så kom snekkeren som kunne omgjøre mine skisser til skap. Skapveggene er hobbyplater som er tilpasset til ytterveggene i tømmer.

Hvordan det er mulig å skjære så nøyaktig ut? Jeg lette etter et godt bilde på nettet, men måtte ta et selv slik jeg tror det gjøres.

Fest en blyant (tusj) til en spiss pinne. Jeg ser nå at blyanten burde vært festet nærmere spissen.
Hold en planke tett inntil tømmerveggen.
Når spissen føres nedover tømmerveggen vil blyanten sette av merker der det skal skjæres ut.

 


Veldig fornøyd.

Og det er neimen ikke sikkert dørene skal males.

9 kommentarer :

 1. Så for og flott ide til et gammelt hus. Smart tips med projeksjonen fra tømmerveggen til planken. Det skal jeg jammen huske. Tror ikke moderne tømmermenn kan slike ting....

  SvarSlett
 2. Et kjempeflott skap. Ikke mange som har likt nei.
  Det var virkelig en lur ide.
  Ønsker deg en god søndag :)

  SvarSlett
 3. utrolig stilig!! :D Det passet kjempefint der :)

  SvarSlett
 4. En genial ide! Dette ble et kjempefint skap og passer perfekt inn i rommet! Plassbygde møbler er det fineste i slike gamle hus:-)

  SvarSlett
 5. Såå utrolig kult!! Gøy å lese at du er blitt inspirert av vårt skap til dette! :-) Ha en fin helg! Klem-Mia

  SvarSlett
 6. Så vakkert! Passer perfekt til rommet!

  SvarSlett
 7. For en kanonide! Så gøy å se alt dere har gjort nedenfor her, kan gjerne se litt flere bilder av hovordan det ble! God uke Åshild!

  SvarSlett