Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 31. januar 2013

Soveromstemperatur

Jeg har skrevet mange ganger om at vi har elektriske varmetepper i alle sengene i huset gjennom hele vinteren. Det skyldes selvsagt at vi ikke kan varme opp disse rommene slik at sengetøyet behagelig lunt når kvelden kommer. Vi slår selvsagt av strømmen når vi legger oss.

Det gjør nemlig ikke så mye at det er kaldt i rommet når det er varmt i sengene. I tillegg til de deilige dundynene våre har vi dobbeldyne oppå på de kaldeste nettene. I løpet av januar i år har vi faktisk våknet til minus 2 grader inne på soverommet, og det uten noen åpne vinduer.

Det er  ingen av oss som har vært syke i vinter.

Så for meg ble det en brå overgang å komme til hotell i Trondheim med laveste mulige romtemperatur er +18,5. Da jeg slutt fant ut hvordan jeg kunne få åpnet den smale rømningsvinduet hadde jeg alvorlige pusteproblemer og dundrende hodepine.

Det er lurer på nå er: Hva synes dere er behagelig sovetemperatur? Akkurat i dag håper jeg at riktig mange svarer,jeg er nemlig nysgjerrig på om det var bare meg på hele dette enormt store hotellet som har sover dårlig i natt.


11 kommentarer :

 1. Det må ikke bli for varmt, da får jeg også vondt i hodet. Men jeg er heller ikke den som sover med vinduet åpent vinterstid. Tror vi kanskje har 16-17 grader på soverommet. Må også ha på pyjamas, nattsokker, dundyne og ullteppe på de kaldeste nettene. Sover dårlig hvis jeg fryser..

  SvarSlett
 2. Eg får også hodepine av varme soverom. 10 grader er perfekt.

  SvarSlett
 3. Her er det også kaldt på soverommet.
  Varmelaken i senga er mye bedre enn mange grader i rommet.
  Vi har noen ganger ned mot minus. Har soverommet vårt rett
  innfor tv stua så på de kveldene vi er hjemme og fyrer der
  blir døra satt opp ei stund på kvelden.
  Men det blir sjelden stuetemperatur der.
  Å sove på et varmt hotellrom er ikke noe behagelig nei.
  Da heller et kaldt rom under flere lag med dyner og ull.
  Håper du får ei bedre natt til natta.
  Ha en god dag :)

  SvarSlett
 4. Helt enig Åshild!!! Jeg får rett og slett panikk av overopphetede hotellrom med vinduer som ikke går an å åpne og med ikke regulerbare varmeovner. Det er helt forferdelig! Vi har det KALDT på soverommet. Vet ikke hvilken temperatur men det er få netter i året vi ikke har vinduet åpent. Det er i stort sett på grunn av bråkete vind. I natt f. eks. så sov vi dårlig begge to på grunn av at det var værskifte (tror jeg). Da endte vi opp med balkongdør på vidt gap + vindu åpent i soverommet. Nå som jeg er gravid i tillegg koker jeg om natten om det blir for varmt.

  SvarSlett
 5. Ein liten lunk i rommet må det vere, og i tillegg har eg sokker og pyamas på :) Barnum-gutten sover på soverommet sammen med oss,og han er så liten og tynn og blir så fort kald, at vi har ca 15 grader. Men luft må eg ha. Før likte eg å ha det svalt når eg sov.

  Ha ein fortsatt fin dag og ei god natt når den kjem :)

  SvarSlett
 6. Vi sover med vinduet åpent hele året uansett temperatur, så vi liker det kaldt! Og jeg trenger frisk luft for å ikke våkne med "tett" hode! Vibeke

  SvarSlett
 7. Jeg liker å ha det kaldt! Ikke kuldegrader, kanskje, men 10-12 grader?

  SvarSlett
 8. Takk for sist! Kjempehyggelig :-)
  Varmeteppe ved bena, nydelig babyalpakkateppe fra Spinnerigården (dagens reklame) under deilig dundyne, åpent vindu, det blir bra.
  Lurer noen ganger på om det blir litt frost på nesetippen, ;-) men det har gått bra.
  Sov godt!
  Klem KW

  SvarSlett
 9. Jeg liker kjølig soverom, men synes 18 grader er kjølig jeg da, ha ha ha.

  SvarSlett
 10. JEg dauer om det er så varmt! Enn ås ove i så høye temperaturer? Ikke bra for slimhinne rog luftveier :(

  SvarSlett
 11. Jeg jobber på hotell og hvis det er noen som klager på at det er for kaldt på rommet, er de som regel ikke fra Norge ;)

  Personlig har vi også alltid vinduene åpne på soverommet. Hele året. Har hørt at 16 grader er perfekt for spebarn, men har ikke hørt noe for voksne. Vil i hvert fall ikke tro det er noenting i nærheten av 20 grader :S

  SvarSlett