Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 31. desember 2012

Bloggåret 2012

I året som snart er slutt har jeg skrevet om det som har skjedd i huset og i hagen, ja også på låven. 254 innlegg er det blitt, nesten 40.000 på besøk og 1468 kommentarer. Tilsammen på alle mine "blogger/nettsider" har det vært nesten 23.000 sidevisninger bare i desember.

Like før 2011 var slutt så publiserte jeg min egen nettbaserte oppskriftssamling 
Jeg har lagt ut mange oppskrifter her på Bestemors hage, men tagget dem for dårlig slik at ikke engang jeg klarte å finne dem igjen.  Jeg hadde også sett hvor mange som besøkte oppskriftene på Jul i bestemors hage, så jeg tenkte at flere kunne ha glede av mat som passet resten av året også.
Oppskriftsamlingen bruker jeg kanskje aller mest selv, men nå kan jeg henvise alle som spørr etter oppskrifter til den nettsiden.

Hele 2012 var preget av bryllupet vi skulle feire her på gården i juni. Alle kommentarene tydet på at folk synes det var hyggelig å følge våre litt spesielle forberedelser. Skuring av låvegulv og "matlagingskurset" jeg holdt for kjøkkengjengen.

Dagen opprant og gikk selvsagt mye fortere enn vi ville. Vi er enige om at låven var et stilig festlokale.


Og jeg gjorde et unntak da jeg viste fram bildet av det nydelige brudeparet. De smilte fra øre til øre hele dagen.   Alt jeg skrev om bryllup er samlet her. Tidenes besøkrekord kom da IKEAs facebookside lenket til mitt innlegg der jeg skriver om alt vi brukte til bryllupet og som var kjøpt på IKEA.


I løpet av året har vi fylt spisestua flere ganger. Det er ikke nødvendigvis bare våre egne gjester, men også venner og familie som tar med gjester hit. Det er egentlig mest behagelig å lage mat uten å sitte tilbords selv.
  

I april kom det 14 bloggdamer  Det ble en veldig hyggelig kveld, og jeg fikk ei pute som jeg hadde ønsket meg


Helt i den andre enden av registeret er skadene som uværet Frida gjorde hos oss i begynnelsen av august.

Jeg lærte i løpet av forsikringsoppgjøret at det er forskjell på en vannskade som skyldes overflatevann (mye regn) og flom (et vassdrag som går over sine bredder). Så alt dette vannet hos oss var altså ikke flom som jeg hele tiden hadde sagt. 

Kjelleren måtte tømmes, vaskes, tørkes og males før alt kunne flyttes tilbake. 
Selv om navnet bestemors hage skulle tilsi veldig mye hagestoff er det blitt heller lite i år. Derfor er jeg glad for at jeg meldte meg da Anne på Moseplassen etterlyste en som kunne lage en presentasjon med bilder og tekst fra hagebloggere over hele landet. Den ble vist på Hagemessa på Lillestrøm i april.
  


Jeg startet 2012 med å bestille mange tusen papirkopier av enda flere tusen bilder jeg hadde tatt gjennom flere år. Jeg lagrer bildene i oversiktlige album på PCen.  Når jeg får bilder fra flere personer og kameraklokkene deres ikke har vært synkronisert, sitter jeg og endrer navnet på mange bilder. Jeg har et ekstremt behov for at bildene fra et arrangement skal lagres og vises i kronologisk rekkefølge. 

Tipset jeg kom med går nettopp ut på at kameraklokkene må stilles likt før et arrangement der det er flere som skal ta bilder, som konfirmasjon, bryllup eller tur med Skibladner som til venstre.

Utover høsten oppdaget jeg en lang rekke nye bloggere som skriver om helt andre tema enn meg. Til slutt skrev jeg om Dilemmaer. Og det er dette mangfoldet i temaer og synspunkter som gjør dette så artig. Jeg blir inspirert, sikkert påvirket, noen ganger provosert. Jeg har smilt og jeg har ledd. Noen ganger veldig berørt og virkelig kjent klumpen i halsen. Mange er utrolig dyktige til å skrive, andre er fantastiske fotografer.

 Jeg vet at jeg har lært masse. Derfor - takk til hver og en av dem som stikker innom . Jeg gleder meg til et helt nytt og langt bloggår.

8 kommentarer :

 1. Stikker innom så snarast for å ønske deg eit Godt Nytt År ! klem

  SvarSlett
 2. Bloggen din er bare helt fantastisk, bæde med hage, jul og alle de oppskriftene dine, æ :mollkoser : mæ når æ e innom her :O)

  Derfor vill æ ønske dæ et riktig godt nyttår, Åshild.
  Vi blogges igjen til neste år :)

  Lisbeth

  SvarSlett
 3. Och ett gott nytt åt till dig också :)

  SvarSlett
 4. Takk for fine innlegg og oppskrifter. Ostepaien din er spist flere ganger. Godt nyttår, Åshild!

  SvarSlett
 5. Godt nytt år til deg også!

  SvarSlett
 6. Håper du får en godt nytt år, fullt av gode opplevelser=) Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 7. Takk for en veldig inspirerende blogg med mange gode tips :-) Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår :-)Kristin

  SvarSlett
 8. Godt nyttår!
  Alltid spennende å lese hvilke prosjekter du er i gang med. Og spesielt prosjekt Selskap har du vel fått en kjempegod erfaring i. I sær store selskap:-) og dertil vannskader. Ja et år kan by på så mangt. Godt vi ikke vet alt da.
  Julereportasjen kommer sannsynligvis i Hjemmet til neste jul.

  Ønsker deg et flott og begivenhetsrikt år!

  Klem fra meg:-)

  SvarSlett