Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 22. oktober 2012

Varmere


Det er sikkert ingen overraskelse at hus som vårt ikke tilhører de første bokstavene i alfabetet når det dreier seg om energimerking.I fjor bar vi ut 1000 kg med sagflis og leire fra loftet og la midlertidig utover ny isolasjon. Nå er tiden kommet til å gjøre det ordentlig.
Her er det lagt nytt bjelkelag nesten ferdig og i morgen fylles det med ny isolasjon. Hovedpoenget med det er  å få et varmere hus. Samtidig blir det lagt ordentlig gulv slik at rommet på sikt kan brukes til noe nyttig.

Det var nok aldri meningen at dette loftet skulle brukes til noe annet enn oppbevaring og tørkeplass. Derfor ble de dårligste stokkene brukt her oppe. Vi ønsker likevel å beholde denne tømmerveggen synlig. Den må males fordi de store glippene mellom stokkene må fylles igjen. Fordi dette ikke er noe fredet hus bruker jeg akryl som fyllmasse. Akryl er lett å arbeide med og det gir en malbar overflate.

Det er ennå langt fram, men jeg ser for meg hvordan rommet kan gi mange hyggelige sengeplasser.

Det nye gulvet kommer til å flukte med nederste kanten av døråpningen som må lages høyere.

1 kommentar :

  1. Ja dette kommer til å bli et koselig rom.
    Spennende å planlegge hvordan en skal møblere i nye rom.
    Lykke til og ha en herlig dag :)

    SvarSlett