Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 4. august 2012

Sommer

Virkelig en sommerdag! Som startet med hvitt dugg på åkeren.

En flott hagedag ble det. 

Det er noen roser som ikke har latt seg kue av alt regnet.
Sommerwind
Roccoco

Innimellom plenklipping, luking og plukking av solbær så har jeg begynt planleggingen av en endring av rosebedet
og hekkbedet.Her er det fargeeksplosjon i juni med alle Storkenebbene, men ganske grønt og kjedelig nå. Her må det gjøre plass til  mørkerøde buskroser, valmuer, liljer og andre juli og augustblomstrende.De nye Syrinhortensiane i tunbedet ble slik jeg hadde tenkt. Her mangler det bare kantsten rundt det hele for å forenkle plenklippingen.

Ennå er det to uker igjen av årets sommerferie og det meldes om sol også i morgen.

5 kommentarer :

 1. Så flotte roser. Min rose tok kvelden etter 3 uker med ferie. Ble nok litt for mye regn. Klippet den ned og håper den kommer seg litt da. :)

  Kos deg med resten av ferien!

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde av dugg på åkeren!

  Det er fortsatt mye som blomstrer hos meg nå. Dagliljer, liljer, høstphlox, og solhatter er forslag til hva du kan ha for å forlenge blomstringen :-)

  SvarSlett
 3. Mine roser står helt innmed veggen, og får sjelden mye regn på seg. Noe som gjør at vi stadig må vanne, selv med all den nedbøren vi har hatt i sommer.
  Roser er flotte. Så fin den sitteplassen er. Vi planlegger å grave opp et bedd her også, gleder meg til å få en orden på det.
  Gleder meg også til sola i morgen. Da har jeg fri og skal kose meg ute
  Ha en god søndag :)

  SvarSlett
 4. Så nydelige bilder!

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Flotte bilder. Og tusen takk for verdens hyggeligste kommentar på feriekrusedullen min;)

  SvarSlett