Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 31. august 2012

Dagene flyr

Nå er endelig alt som ble ødelagt i flommen kastet. Den tredje og siste containeren ble også full. På toppen ligger pallene til pallesengen som sto i kjelleren.
 Det er vært noen store krefter i sving. Alt som ikke var skrudd fast er blitt løftet opp av vannet og landet litt tilfeldig da vannet ble tappet ut.


Akkurat paller og madrasser var det lett å kaste. Verre var det med personlige papirer, bokutkast, ungenes skolebøker og barnetegninger. Mye var så oppbløtt av vannet at det ikke kunne reddes.

Tross alt var det bare vann her. Mange andre har hatt kloakk inn i huset. Ikke bare i kjelleren, men den er faktisk også blitt presset opp på bad i 2.etasje. Jeg forstår ikke hvordan slike hus kan bli rene og sunne igjen.

Da er mine gjøremål for tiden av en enklere og hyggeligere karakter. Hvis det blir sol på søndag ville jeg gjerne pyntet opp litt i hagen. Så akkurat nå er jeg på leting etter pynteputer til hagestolene, men sesongen er over og salget er også over.

6 kommentarer :

 1. Jeg forstår nesten ikke hvordan det går an at det kan komme så mye vann inn på en gang. Hos min nabo tvers over veien fikk kjelleren full av både kloakk og masse vann, så jeg var heldig. Vi som bor på denne siden fikk "bare" ødelagt veien, og vi må dekke alle utgifter selv. Men det er bagateller likevel. Jeg forstår veldig godt at du er lei deg for tap av barnetegninger osv. Sånne ting går det ikke an å erstatte dessverre. Håper du snart får litt hyggeligere ting å tenke på :-)

  SvarSlett
 2. Hell i uhell er ikke å forakte, når det først skulle skje!
  Vil tro det er godt når den verste oppryddingen er over og du kan fokusere på hyggeligere sysler. Lykke til med putejakten! Og ha ei riktig god helg!
  Klem Beate

  SvarSlett
 3. Det er nok godt for dere og få ryddet opp i all elendiheta, det er nu godt vvi har forsikring , men trasig at ting fra ungene ikke kan reddes.

  Ha ei fin helg, kos dæ med hagen på søndag.

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Det er jo helt vilt.. Jeg skal tenke på at faren for flom er lik null neste gang jeg går opp bakken hjem. Vi bor på en liten topp, og har alltid motbakke hjem. Men det er jo ikke så ille!

  SvarSlett
 5. Godt dere begynner å komme dere gjennom denne oppryddingen... Selv om det er trist med alt uersattelig man mister...

  En liten komentar til Lise over her: Jeg tenker også at jeg er trygg oppå her jeg bor.. men er ikke så sikker lenger.. Da denne flommet rammet Åshild og mange andre i samme område var det faktisk ganske mange oppover i åsene rundt der som også fikk vann og annen dritt i kjelleren... eller at husene nesten ble gravd ut rundt kantene... skumle greier.. jeg var ute og kjørte bil i dette enormt kraftige regnværet.. det værste jeg har opplevd..

  SvarSlett
 6. I all verden da?! Her har jeg gått glipp av mye, mulig bloggrollen min har sviktet litt?! :-(

  Så kjedelig med vann i kjelleren da. Synd med alt som blir ødelagt av "papirting" man har spart på. Ja, synd med andre ting også, men jeg har en ting for papirer.

  SvarSlett