Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 16. juli 2012

Festlokalet

Det var ikke mye festlokale å se da vi tok låven i øyesyn i 2005.Men her fant vi flere av de gamle dørene som vi har satt på plass igjen inni huset.

Trappa opp kom opp rett i veggen ved porten ut til låvebrua. Den var ok å bruke med arbeidsklær, men ikke med lange kjoler. Litt trening med å gå i den burde man ha også. Dessuten sto den litt bortgjemt plassert i låvens 2.etasje.

  
Da låven ikke lengre var lagringsplass for høy, halm og korn ble den et lager for alt og ingenting. Vi ryddet og støvsugde første gang før den første låvefesten i 2007. Men i år ble det lagt nye og trygge gulv ut i 6 av fakkene. Der hadde det bare vært ligget planker. Det var stas da vi kunne møblere området med møbler vi hadde stående. Vi støvsugde taket og vaska gulvet.

  
Noe av materialene som var lagret kunne brukes, men mye ble bare brent opp.
  
Ikke bare fikk vi mer gulvplass, men det ble også tryggere. Før var det bare noen langsgående bord som dekket åpningen i gulvet. Nå er gjerdet tett og 1,20 høyt.
  
Her ble det også lagt nytt gulv. I et av fakkene satte vi opp et anretningskjøkken. Her brukte vi skapstammer og benkeplater fra IKEA. 

"Kjøkkenet" har strøm nok til å holde saus varm og koke vann til grønnsaker. All maten ble laget inne og transportert ut etter etterhvert.
På den andre langsiden sto det lagret en del maskiner. Vi har laget et sikkerhetsgjerde også rundt korntørkene. I år ble trappa flyttet til dette området.

  
Helt nederst til låvebrua er det en ganske stor overgang fra en såmaskin og gammel bil til et storband.

  

Og i låvebanen hadde vi dekket bordet.
3 kommentarer :

 1. Så flott det ble, men kan nok tro at det var en stor jobb ja. Det er likson en helt egen sjarm med slike låver, men det er jo en del og ordne før de passer til selskapelig bruk. Syntes dere har gjort det kjempefint :)

  SvarSlett
 2. Det ble jo kjempeflott. Litt av en jobb å ordne til.
  Men nå har dere et skikkelig stort og flott lokale til utleie, kanskje.
  Ha ei herlig uke :)

  SvarSlett
 3. For et fantastisk sted å ha bryllup=) Superromatisk. Regner med brudeparet var fornøyd. Utrolig stilige stoler=) Vibeke

  SvarSlett