Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 7. juli 2012

Bryllupskake

Brudeparet (eller i allefall min datter) ville ha helhvit bryllupskake. Jeg var skeptisk. Var det mulig å få tak i hvit marsipan som smakte godt? Det kunne jo ikke være mye mandler i noe som var hvitt. Vi testet en type som jeg forkastet. En kollega foreslo marsmallowsfondant, som jeg også lagde en testporsjon av. Den er faktisk utrolig lett å kjevle, men er enormt søt.
Så googlet jeg "god hvit marsipan" og kom inn på nettdiskusjoner der PALS marsipan ble nevnt. Og PALS hvit marsipan smaker faktisk så godt at jeg spiste av den mens jeg pyntet kakene. Vi hentet 5 kg marsipan i fabrikkutslaget i Pilestredet. Jeg tror at det finnes nettbutikker som selger mindre mengder av PALS marsipan, men vi hadde ikke mulighet til å vente på pakke i posten.
Marsipanen er veldig lett å kjevle (den lå i romtemperatur ca 12 timer), og den er veldig drøy. Jeg kjevlet det like tykt/tynt som jeg gjør med vanlig marsipan. Til 6 kaker brukte jeg bare 3 kilo, så om noen har planer om å lage en hvit kake så finnes det marsipan her. 
For her var det ikke et tradisjonelt kakebord. Vi hadde en 4-etasjers bryllupskake og 2 store kaker i tillegg. Vi trodde at det var passe beregnet til antall gjester. Jeg tror at desto større andel gjester under 30 år desto mindre kake er det behov for.
Kakene var svært enkle i uttrykket, men fredag kveld var jeg overlykkelig over det. Til kaker med roser må all pynten lages i forveien. Vi hadde et lite kjøleskap på låven dedikert til kaker.De kakene som hadde stått i kjøleskapene på kjøkkenet hadde "svettet" mer. Det har sammenheng med at hver gang kjøleskapdøra åpnes slippes det varm luft inn og det dannes kondens på marsipanen.

4 kommentarer :

 1. Så elegant og lekkert! KW

  SvarSlett
 2. Rålekkert!!! Og dessuten et stort pluss om det smakte godt også.

  SvarSlett
 3. Å før ei nydelig bryllupskake, den var vakker :)

  Ha en fin Lørdag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 4. Du store min for en kake! Vakre var brudeparet også!
  Lenge siden jeg har titta innom nå, men sommeren er varm, og det er andre ting som opptar for tiden... Her går det i en blanding av badeliv og hest. Det er de tingene som opptar tenåringen mest så da blir det det vi driver med vi andre og.
  Hører alle klager over været for tida? Flere Vestfossinger på facebook som har beklaget seg over mye regn... Nå ser det jo flott ut på bildene dine da.

  SvarSlett