Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 17. juni 2012

Sol og regn

Avslutningen på denne dagen ble en praktfull regnbue.
Her har det vært svært ustabilt vær i dag, så vi har vekslet mellom å gjøre noe inne eller ute.  Vi må ha rukket ganske mye, for skuldrene er definitivt på et mer normalt sted nå enn de var på fredag.

Heldigvis ser det ut som om hagen virkelig er på min side i år. Snart er alt ugresset jeg ikke har luket skjult av de høye og kraftige staudene. De kalde siste ukene har gjort at pionene fortsatt bare er i knopp. Kanskje blomstrer både Pion og Riddersporer som bestilt.I hekkbedet blomstrer alle storkenebbene, lupiner og løytnantshjerter. De fleste rosene står fulle med knopper.

Yr og Storm enige om at på tirsdag blir det sol. Hvis jeg får en hel dag i hagen så vil den være klar for fest.
I morgen blir det handledag. Blekkpatroner, gardiner og planter til et nytt bed står på lista.

4 kommentarer :

 1. Ja, det kjennes godt når en får unna det som står på listene. Hos meg har imidlertid været lagt en demper på hageiveren, så nå håper jeg det stemmer med sol i morgen for jeg har litt av hvert å gjøre jeg også:-)

  SvarSlett
 2. Krysser fingrene for et par dager med sommervær nå!

  Takk for tilbakemelding på ostekaka. Har justert litt på den.. Etter å ha googlet et par sekunder fant jeg ut at alpro har soyaprodukter som du kan bytte ut kremfløte og rømme med. De har en soya-basert fløte og de har soyabasert yoghurt naturell. :) Kanskje det kan testes på dattern din alikevel?

  SvarSlett
 3. Så flott en hage og wow selskapslokalet blir nok garantert supert, krysser alt jeg har for godt vær på den store dagen.
  Har du vært borti disse produktene http://www.soyatoo.de/en/our-products/ fløte og krem.. De har de på ica og Obs :) Er sugar beet syrup i vet ikke helt hva det er .. :)
  Liker ikke å gi opp.

  :)

  SvarSlett