Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 22. mai 2012

Påvirkning eller inspirasjon?

Jeg har hevdet at i vår hage "drukner" noen krukker med sommerblomster. Hovedgrunnen er at jeg fram til nå kun har hatt fokus på de store anleggsoppgavene som plen, frukttrær, kjøkkenhage og staude- og rosebedene. Jeg har verken hatt tid eller penger til å bruke på sånne detaljer. 
Bryllupsplanleggingen  har gjort at jeg har  hatt øynene åpne for alt mulig pent. 
Nå har jeg gjort et forsøk.
Jeg har ikke latt meg påvirke av hva andre gjør, men blitt inspirert. 
Bortsett fra Stemødrene i front er alt dette stauder. Det betyr at hvis jeg føler for det kan jeg plante dem i et av bedene og så får vi glede av investeringen i flere år.
De 9 timene i hagen i dag har mange synlige spor. Som hortensiabedet midt på tunet.

Da jeg planla bedet brukte jeg et hagedesignprogram fra http://www.rosenholm.se/ Der kan jeg laste opp egne bilder og legge forskjellige planter inn i bildene. Da er det mulig å få et inntrykk av hvordan det blir når plantene har vokst til.
11 kommentarer :

 1. Så fint det blir=) Vi kjøper også mest av det som kommer igjen år etter år. Gleder meg til å se hvordan det blir til bryllupet. Det nettsiden hørtes kul ut, tror jeg må sjekke den ut. Takk for tips=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Ja du har jo litt å holde på med. Jeg har glede av tre stemødre i krukka ved trappa, det får holde for en som meg. Ja, og så var det denne løvetanna som plutselig spratt fram, æsj. Vi har jo vært opptatt med loftet og rydding, montering av skyvedørsgarderobe med mer så hagen ser skikkelig ustelt ut.

  SvarSlett
 3. Så fint det blir i hagen. Godt at solen er kommet nå :)

  SvarSlett
 4. Enkel og flott blomsterbenk, og hortensiabedet blir lekkert! Du er flink å stå på. men så blir det fint også!
  Nyt uka, klem;)

  SvarSlett
 5. Du er nok hva man kaller et realt arbeidsjern, men så blir det jo også resultater av arbeidet, til glede i mange flere timer enn de ni du har lagt ned denne gangen. (",)

  SvarSlett
 6. Ni timer i hagen? :-O Da hadde jeg nok sittet på rompa i alle fall 8 1/2 av de. :-) Jeg har enorm beundring for dere som har flotte hager! Selv er jeg mer "random"... :-D

  Ha en fin dag

  SvarSlett
 7. Vakker sitteplass! =)

  Jeg har og vært ute i hagen i dag, men ikke like mange timer som deg. Her i nord har ikke våren kommet såpass i gang at jeg har turt å plante ut i krukker enda (snødde senest søndag ...). Men plutselig!

  Renate

  SvarSlett
 8. Aha, lur nettside, det der. Vi har ihvertfall begynt å tenke på et eller annet grønt utafor huset....

  SvarSlett
 9. Fint! Og DU inspirerer! Jeg synes den runde uteplassen dere har anlagt er utrolig flott. Kult program, det skal jeg prøve! :)

  SvarSlett
 10. Ja, her blir det fint! Har også tilbragt en del timer i hagen i dag og i går. Ungene har badet, og jeg har gravd et par nye bed og luket. Så vidunderlig hagetid nå i slutten av mai!
  Hva kostet det bildeprogrammet, sånn omtrent? Det var jo utrolig artig!

  SvarSlett