Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 26. mars 2012

Kjønnsroller

Det er mange som har skrevet om kjønnsroller og likestilling. Jeg må nok innrømme at her på gården så er det en svært tradisjonell arbeidsfordeling.  Jeg synes det er bedre å stryke skjorter enn å skifte dekke på bilen.

Så når lyspæra i lampa over inngangsdøra skal skiftes, -
så støtter jeg stigen.  Og hvis det gir mannen trygghet nok til å klatre opp og gjøre resten så er det supert.


4 kommentarer :

 1. Så enig:O))..men det mest urettferdige i dette er at det menn gjør vises mer enn det vi gjør...lettere å skryte av mannen;)
  Hovedsaken er vel at vi gjør det vi liker og behersker best;)
  Kos dæ, og hold hardt i stigen;)

  SvarSlett
 2. Enig! Vi gjør også det vi er best på, og fordeler det overskytende etter beste evne. Så får de lærde strides om hvorvidt vi gjør kjønnesrollemønsteret en bjørnetjeneste eller oss selv en kjempetjeneste.

  SvarSlett
 3. Det viktigste er kanskje at man bidrar omtrent like mye. (",) Her i huset gjør vi mye i lag, ellers fordeler vi oppgavene etter hva vi liker og hva vi kan. F.eks. liker jeg å male men hater å støvsuge, så lørdag malte jeg gulv mens kjæresten støvsugde huset. Om han virkelig LIKER det er kanskje ikke så sikkert, men han liker det i alle fall bedre enn å male... Derimot HATER han å brette klær, så det gjør alltid jeg. Og noen ting liker ingen av oss, så det utsetter vi og utsetter vi helt til vi bare MÅ. (",)

  SvarSlett