Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 4. mars 2012

Dukkehistorie

En liten pust i all planlegging.

Vi har ei flott dukke sittende på kjøkkenbenken.
 Malingen på hodet flasser litt av, og det skyldes nok litt tøff lagring gjennom mange år. For i 2005 fant jeg noen dukkehoder på loftet.
Jeg hadde ikke tid til å finne ut noen mer om dem før våren 2008. Da fant jeg ut at det hadde vært dukkehodefabrikk på gården her. Alle hodene ble laget rundt 1950 og de er håndmalte.  I forbindelse med boka Norsk dukkehistorie så fikk dukka på kjøkkenbenken kropp for første gang.

11 kommentarer :

 1. Så artig, den dukka var jaggu mæ kjempesøt, :)

  Hilsen Lisbeth :D

  SvarSlett
 2. Utrolig artig med slike funn. Tror det er første gang jeg har hørt om en dukkeHODEfabrikk. Hvor lagtde de kroppen? (",)

  SvarSlett
 3. Så utrolig artig at det har vært en dukkehodefabrikk på gården=) Det regner jeg med er litt spesielt. Artig at du har fått ordnet en dukke. Den likte jeg. Veldig søt=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Det var artig. Eg har ei dukke, frå då eg var lita, som har eit hode som liknar på denne. Eg kalla ho for dukke Best.

  SvarSlett
 5. Laget de ikke utstillingsfigurer også?

  Spennende med alt du samler. For en forberedelse til fest! Gleer meg til fortsettels, følger med.

  klems KW

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var på nabogården, men det var nok de samme "danskene" som sto bak både store og små dukker.

   Slett
 6. Det var en söt docka!
  Men det var inget vårtecken va.? Jag ska inte stressa, du har ju ett par timmar på dig:) Kul att du vill vara med!

  SvarSlett
 7. Så spennande :)
  Her kan du sikkert få lage fleire dokker om du vil :)

  SvarSlett
 8. Takk for ikea-tips! jeg skal ta det med meg videre! Og så utrolig fin dukke- bare hodene i seg selv er jo veldig fine. Ha en god dag:)

  SvarSlett