Jeg foretrekker vanligvis 2 skiver brød eller 2 halve rundstykker til formiddagsmat. Ostepai er så langt jeg kan strekke meg når det gjelder varm mat. Men til gjengjeld virker det som om min ostpai faller i smak også hos gjester.
Jeg har brukt en helt vanlig sukkerbrødform 30 cm.
Paideig:
250 g margarin
5 dl hvetemel
6 ss kaldt vann
Normalt skal iskald margarin smuldres i hvetemelet.
Jeg har margarin i en glassbolle og setter i mikrobølgeovnen slik at margarinet får majoneskonsistens. Så røres hvetemelet inn. Og vannet.
Ha bakepapir i kakeforma. Legg papiret på bunnen og sett ringen oppå. Ikke klipp av papiret som stikker utenfor.
Pensle med olje eller smeltet margarin.
Legg deigen i forma. Deigen er ganske bløt, men ta litt hvetemel på fingertuppene så er det mulig å dytte den utover slik at den dekker bunnen og minst halvveis opp langs kantene.
Stikk med gaffel i bunnen. Stekes i 10 minutter ved 200 grader. Hvis bunnen blåser seg opp, la den bare synke ned av seg selv.
Fyll:
250 g bacon
1 liten purre
5 dl revet ost
2,5 dl matfløte
5 egg
Jeg kjøper bacon i stykker og skjærer i terninger som freses i stekepanne. Has i paibunnen. Finsnitt purre og ha i. Riv ost og ha i. Så langt kan paien forberedes evnetuelt dagen før.
Bland fløte og egg og hell over. Jeg setter forma på en stekeplate i tilfelle det renner eggeblanding ut av forma. Stekes ved 200 grader i ca 45 minutter.
Serveres med en god salat, dressing og salatsaus.
Jeg setter den ferdige paien på en kakerist noen minutter. Løsner ringen og setter paien på et fat. Da drar jeg vekk kakeformbunnen . Så løsner jeg forsiktig paien fra bakepapiret. Og det pleier å være lett å trekke det vekk mens jeg støtter med en stekespade.
Dette er 8 store eller 12 mindre porsjoner.
hmm?
SvarSlettLiker du ikke varm lunsj?!?
Det er såå godt, og den ostepaien må jeg prøve, den så helt super ut!
:)
Mmmm ser deilig ut, må prøves!
SvarSlettTakk for at du tok deg tid til å kommentere i bloggen min! Har svart deg under under innlegget :)
Oi detta så godt ut ,nå fikk jeg lyst til å gå på møte he he.
SvarSlettKlem Marit.
Et slikt møte har jeg aldri vært på; det så nydelig ut, og pai er en favoritt!
SvarSlettden så jammen god ut. :-) Ikke rart folk liker den.
SvarSlettDette så utrolig godt ut!
SvarSlettLiker veldig godt ditt store fine kjøkken, slikt kjøkken drømmer jeg om;-)
Ang hjemmeværende husmødre, enig med deg i at det nok ikke finnes noen som er husmødre som på 50tallet i dag, og at det derfor blir litt rart når professoren sier at det bare er de med go øk. som er nærmest å være husmødre. Tror ikke økonomien spiller inn på vaskegleden liksom;-) Men ihvertfall tror jeg at mange kan ta seg råd til å være hjemme, dersom de vil, bare man legger om prioriteringne litt.
Jeg har vel egentlig prøvd alt (har fire barn), vært hjemmeværende mamma, vært student mamma og vært i krevende-jobb mamma. Nå er jeg hjemme igjen, men minstemann, og nyter dagene!
God helg til deg!
Så morro at du har begynt å tegne i roomsketcher etter å ha lest om det hos meg ..:) Det er jo sååå morro!
SvarSlettJeg elsker denne paien.. har fått oppskriften av min tante.. og hun kaller den Napolitansk ostekake :) God er den uansett! Ha en fin helg:)
Klem Hege
Mmm, pai er snaddermat! Jeg serverer gjerne pai når jeg har venninnelunsj. Kan jo variere i det uendelige:-)
SvarSlett