Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 15. november 2011

Mer grytekluter

I fjor høst skrev om jeg om hvordan jeg hekler deilige og tykke grytekluter. I løpet av året som har gått har mange par byttet eier. Og her er noen nye eksemplarer.
Bortsett fra det melerte paret til venstre så bruker jeg enten Petunia fra Rauma eller Fiol fra Solberg. Grytekluter må hekles av bomullsgarn. Jeg bruker nål nr 3 til Petuinia og 2,5 til Fiol. Jeg forsøker å hekle litt løst for at gryteklutene ikke skla bli for harde etter vask.

Her er flere eksempler
De venstre heklet jeg i fjor for å få grytekluter som passet til kjøkkengardinene. Påskekyllinger er ingen sak. Litt broderi på nebb, øyne og føtter.

Og det var her det startet. Det første og siste paret jeg fikk av oldemor. De er slitt sønder og sammen, men skal få ligge i skuffen. Litt av en utvikling fargemessig hun hadde damen på nesten 90 år.
Å hekle lærte jeg av mormor. Hun heklet også slike grytekluter. Jeg tror at alle hennes forsvant på julebasarer opp gjennom årene.

Det er så greit å ha et par grytekluter under arbeid liggende i kurven ved TVen.  Og jeg vet at jeg ikke har tålmodighet til de store hekle- eller strikkearbeider. Derfor blir det enda flere grytekluter. Som gaver. Garnet er for dyrt til at det er mulig å sette noen akseptabel pris på dem.

7 kommentarer :

 1. Åhhh, de var kjempefine=) Har til tider hekledilla, og nå kan jeg prøve meg på noe nytt=) Det så litt vanskelig ut, men jeg håper jeg får det til. Så flott at du deler oppskriften=) Ha en fin kveld. Vibeke=)

  SvarSlett
 2. Kjempefine grytekluter, æ holder sjøl og hekle de nu til jul, med et kjøkkenhåndkle til , koser mæ i mørke kvelder med lys på bordet og fyr i ovnen og sitte og hekle:)

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for tips=) Har selvfølgelig lyst til å begynne med en gang, men tror ikke jeg har garn som passer formålet...Vibeke=)

  SvarSlett
 4. Ikke tålmodighet til de store arbeidene? Tenk om du hadde sydd sammen alle gryteklutene? Det hadde blitt et stort lappeteppe, det. :-)

  SvarSlett
 5. KJEMPEFINE!! Selger du?? Koselig med barne-tv-kommentar inne hos meg *smil* Pompel og Piiiiiilt! Hehe.

  Ciao!

  SvarSlett
 6. Fine!
  Det er kjekt, og ikkje minst, avslappande å hekle gryteklutar!

  SvarSlett