Jeg har også bakt knekkebrød - takket være min datter.
De er uten gjær, gluten og melk. Men de smaker likevel veldig godt.
Bland sammen:
1,5 dl solsikkekjerner
1 dl knust linfrø
5-6 dl hirseflak
1 dl gresskarkjerner
5 dl vann
1 dl olje (nøytral type)
Fordel deigen på 2 stekebrett med bakepapir.
Legg et bakepapir oppå og press deigen tynt utover. Det vil bli litt for mye deig akkurat langs kantene. Ta dette over på et tredje brett.
Skjær i ruter med pizzahjul.
Knekkebrødene kan lages veldig tynne og spises som snacks eller litt tykkere og brukes med pålegg.
Stekes ved 190 grader varmluft i 30 - 35 min.
Avkjøles på kakerist. Oppbevares i kakeboks.
for 5 timer siden
Knekkebrødbaking går som er farsott, ser jeg! Må kanskje prøver det en dag. Ha ei flott påske!
SvarSlettSvigermor baker knekkebrød til oss som ligner ditt og det er knallgodt! God påske!
SvarSlettHjemmelaget knekkebrød er tingen! Dette ser godt ut;-))
SvarSlettGod påske til deg og dine kjære!
Klem fra meg
Disse skal jeg sannelig prøve! Jeg har jo jevnt bakt Mimmis knekkebrød, men der er det masse rug, så disse må være karbofattige også...i våre dager må man tenke på alt...innimellom påskemarsipanen:O))
SvarSlettTak for oppskrift og kos deg i påska, klem fra meg;)
Har lenge hatt lyst til å lage knekkebrød, men kan jo ha både gluten og det som kan være, jeg da.
SvarSlettEeelsker knekkebrød!
:)
Moderna sjukdomar som tex hudåkommor, eksem, torr hud, allergier, överkänsligheter, mm har ökat markant sedan 50-talet, och det finns en enkel anledning till det.
SvarSletthttp://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html