Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 24. mars 2011

Fortsatt bare hageplaner

Jeg har ganske snart skrevet inn alle de over 150 vekstene jeg har i hagen inn i den digitale katalogen jeg har laget. De bildene jeg har tatt tidligere, er lagt inn og noen planter må stå bildeløse til sommeren kommer.
Hagepute, Aubretia colurum Double pink
 
Jeg har tegnet og scannet bedene.
 Jeg bruker "hotellrom-systemet"; hvert bed har sitt nummer og hver plass i bedet det samme - nummeret fra venstre mot høyre. Og ja, jeg har laget plantelisten. Hadde  noen skisser fra før i en enorm målestokk. nå er det blitt et mer hendig format. Bedet over er 16 meter langt og nesten 4 meter på det bredeste.

Tegningen viser hva bedet inneholdt i 2010. Her skal noen av staudene vike plassen for flere roser i år.

 For jeg er også i ferd med å planlegge årets hageprosjekter.
Og ganske mye skal nok foregå i dette området. Jeg har nå lest at en plen med Løvetann ser forsømt ut. Her var poenget å ta bilder av den flotte blomstringen - og det kunne ikke vente til jeg hadde klipt plenen.

9 kommentarer :

 1. Du er en skikkelig systematiker!:-) Tenker du gleder deg til å ta fatt på bedet. Jeg har faktisk en tilsvarende tegning av mitt bed også fra noen år tilbake. Det har skjedd forandringer, men tegningen beholder jeg som minne. Hagepute er en skjønn og robust plante.
  Lykke til med planene. Gleder meg til å se flere bilder fra hagen din:-)
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 2. Så flink du er! Det er jo litt av et arbeid du har lagt ned der. Men når det er gjort, er det jo bare litt oppdatering som skal til! Og det blir sikkert mye letter å planlegge nyplantinger også! Her har jeg visst mye å lære ;o)
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 3. Nøj sikken en systematik. Jeg glæder mig til at se bedene når de springer fra papiret til jorden.

  Hav en dejlig weekend.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for en super hyggelig kommentar på bloggen min! Nå ble jeg glad! Betyr mye når jeg skriver om ting som betyr noe for meg.

  Så utrolig flott system du har på planlegging og organisering av bedet ditt! Her har jeg nok litt å lære ja..... Så stor og deilig hage du har, nydelig med blomstrende fruktrær.


  Ser du bor ikke så langt unna, så det er jo nesten som naboer å regne i blogglandia. Ha en super helg!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 5. Kan jo bare si : imponerende arbeid;)

  SvarSlett
 6. Da er blog award på plass!!

  SvarSlett
 7. Heldige deg som har sånn orden i hagen. Jeg har alltid gode intensjoner om våren, men så av en eller annen grunn forvitrer de utover sommeren....og når lus og snegler dukker opp, da er det ikke mye gnist igjen.

  SvarSlett
 8. Du verden, du har virkelig system i sakene. Nydelige bilder, og jeg syntes ikke det gjør noe med noen få løvetann jeg... De hører jo med i naturen de og selv om en kanskje ikke akkurat vil ha for mange av de på plenen.

  SvarSlett
 9. så spennende!
  det er viktig med planer, selv om mine har en tendens til å forandre seg litt underveis ;)
  men, det er jo lov!

  takk for titten, herlig å se litt hage!

  SvarSlett