Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 17. desember 2010

Nå skal vi vaske gølvet

I gamle dager ble det tatt hovedrengjøring i huset før jul. De færrest gjør det nå, heller ikke jeg. Etter min mening er dette det dummeste tidspunktet. Det er kaldt, mørkt og mer enn nok hyggeligere ting å bruke tiden på.

Men jeg skal tørke støv der jeg skal sette julepynten. Og kjøkkenet skal endelig få rene gardiner. Og jeg skal vaske gulvene. Alt dette håper jeg å rekke i dag.

Ha en fin dag, med eller uten vaskeklut.Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

5 kommentarer :

 1. Er så hjertens enig!! Det er mye bedre å ta "storvasken" på vårparten hvor dører og vinduer kan stå oppe og lufte ut samtidig. Dessuten tror jeg vi er så flinke til å vaske jevnt og trutt og ikke minst male og pusse opp gjennom året at den store gammeldagse utvaskingen ikke er nødvendig lenger. Jeg er så heldig å ha vaskehjelp 5 timer i uken og hun går virkelig grundig til verks, så storvask blir det ikke hos meg heller.
  Ha en effektiv og god dag etterfulgt av en deilig avslappende helg:-)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Duften av grønnsåpe :-) Den beste "pynten" som finnes, spør du meg. La gå om vi gjør det litt lentvint, skitten kommer jo for en dag når sola kommer høyt nok igjen.
  Likevel, det var noe med den store julevasken, ut med puter og matter (helst i snøen, lufting & støvfjerning i ett), rommene ble kalde og nakne mens det stod på og skapte stor forventning til alt vi hadde i vente...
  Rent eller ikke, jeg er ikke sikker på om shoppingrundene våre gir den samme gevinsten. At det tar like lang tid, er jeg derimot helt sikker på!
  Jeg vasker heller ikke rundt til jul...
  Ha en trivelig vaskedag :-)

  SvarSlett
 3. Det er helt rett Helga Sofie. Litt fuktige, tomme, kalde rom ga en helt spesiell forventning. Jeg tviholder da også fortsatt på litt mer enn en vanlig helgestøvsuging til jul.
  Handlingen er det mest stressfylte, selv om jeg har satt av tid nok.

  Jeg deler hovedrengjøringen på våren og høsten, Anne Karin.På våren trekker hagearbeidet meg ut av huset.

  SvarSlett
 4. En skål med grønnsåpe gjemt under sofaen, gjør susen.
  Ha en flott helg!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 5. Sikkert fint med ei niese som kan komme og tørke støv og støvsuge huset også:)

  SvarSlett