Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 27. september 2010

Lysegrønt

Liv på  har kommet med en utfordring. Skriv noe med utgangspunkt i lysegrønn. Jeg trodde faktisk det var umulig, men kom jo på at vaskerommet her i huset er lysegrønt. Det er nok ikke akkurat den lysegrønne som er Livs favoritt, men det er min lysegrønne.

Jeg ønsket et hus med mange farger, men jeg har ikke noe lyst til å bruke dem flere steder. Det betyr at når grønt, blått, grått, gult, rødt, beige var brukt opp på de viktigste rommene så måtte jeg vurdere fargekartene nøye for å finne en farge til vaskerommet. I utgangspunktet er det fire farger å valge mellom så jeg innså jo at jeg måtte foreta et gjenbruk. Når det skjer skal fargene være så forskjellige at folk helt tydelig ser at rommene ikke har lik farge. Kjøkkenet har en relativt dyp grågrønngul farge 5010 G50Y, mens fargen på badet vårt er mindre grått og gult og mer tydelig grønn; 4020-G10Y. For å finne en annerledes grønn måtte jeg lete i de blå fargene som glir over i det grønne og valgte:  4020-B90G. Også i denne er det mer grått enn grønt og det er mer grønt enn blått.
Dere forstår sikkert at jeg har hatt stor glede av å foreta slike vurderinger for hvert rom det skulle velges farge til. Heldigvis har jeg en mann som synes fargevalgene mine er helt OK. På vaskerommet har jeg også plass til at symaskinen kan stå framme hele tiden. Det gamle bordet fant jeg på gården. Trykket på veggen har en av ungene mine laget på skolen og det passer perfekt inn i fargene her. I hjørnet til høyre kan dere kanskje skimte ballongen med plommevin. Så her hos oss har vaskerommet mange funksjoner.

3 kommentarer :

 1. Smart med vaskerom som har mange funksjoner!Litt vanskelig å se fargen på veggen din,men den ser lys og fin ut!Hos meg er det meste hvitt,men hvem vet,kanskje kommer jeg til å sette farge på tilværelsen om noen år.
  Ha ei fin uke videre!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for informativ og nyttig kommentar hos meg i dag ang. benkeplater. Setter pris på dette, og har lært mye om hvordan jeg/vi skal behandle platene våre.

  Så artig at du velger dine farger med slik omhu; da blir det slik du ønsker, og fargene betyr noe for deg. Jeg er også glad i farger, og har mange her i huset hos oss,

  Ha en fin kveld videre.

  Mvh
  Janna

  SvarSlett