Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 23. september 2010

Interiørstiler

Det er ganske mange som har skrevet litt om egen og andres interiørstiler etter NIBs soveromskonkurranse. Jeg ble litt nysgjerrig på hvilke interiørstiler som finnes, og regnet med at det skulle bli enkelt å finne ut av. Men det ble det ikke. Etter å ha besøkt mange nettsider kom jeg fram til denne listen (som jeg ikke tror er uttømmende):
- Retro 50/60
- Shabby chic
- Landlig og nostalgisk
- Nordisk
- Minimalisme
- Etnisk
- Kyst/maritim (New England)

I den nye Bohuskatalogen presenterer Halvor Bakke fem stiler: landlig, tradisjonsrik, tidløs, nordisk og kontinental.

Men jeg vet ikke om jeg ble så mye klokere. Jeg kjenner meg ikke igjen i noen av stilene, heller i litt fra hver. Er det da man har en personlig stil?

På min leting etter svar fant jeg nettsiden til Sproost. De deler inn på denne måten:
Mountain Lodge, Nantucket, Vintage Modern, Classic, Wine Country, French Electic, Southwestern, Cottage Chic, Hollywood Couture, Modern Elegance, Contempoary, Traditional Country, Rustic revival, Arts and crafts, Traditional asia og Zen style.

Der er det er mulig å ta en stiltest. Den har jeg tatt flere ganger og kommer ut enten som Classic eller Traditional Country.

Kanskje noen andre kan dette og kan opplyse meg. Jeg vil gjerne lære.

3 kommentarer :

 1. Jeg gjør som deg, plukker fra alle og finner min stil:D Det går ikke an å gjennomføre en stil, ikke er jeg istand til det ihvertfall;)

  Jeg blogger fra hageboden idag, det er enklere:D Den har stil;)
  Nyt tida mot helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Håper du ikke misforsto sinkhusinnlegget mitt. Jeg mener ikke at alle må ha et sinkhus eller flere... Jeg har bare lagt merke til at veldig mange har sinkhus for tiden - akkurat som at veldig mange hadde keep calm plakater da NIB hadde den "du vet du er interiørblogger"-konkurransen i fjor. :)

  Når det gjelder interiørstil synes jeg også det er veldig vanskelig å si hvor man "hører til". Jeg plukker litt her og litt der og setter sammen til en miks JEG liker. Hva det kalles eller om alle andre liker det er ikke så viktig for meg så lenge jeg selv trives her jeg bor.

  Mange klemmer

  SvarSlett