Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 3. august 2010

Bær i hagen

Stikkelsbærene er modne og jeg går og småspiser hele dagen. Søte stikkelsbær (den glatte typen) er best rett fra busken.

Ripsen er fortsatt litt sur, men det skyldes nok at det har vært lite sol i år.


Bringebær har vi plukket i flere dager. Ikke de store mengdene, men det er bare 2 sesongen. Vi fant noen få Asker- stiklinger her og har kjøpt noen nye. I tillegg kjøpte vi  Preussen og Glen Ample.


Til slutt har vi solbær som trenger noen dager til.

4 kommentarer :

 1. Du får en travel høst:D
  Jeg har rips og solbær i hagen, og når jeg kommer hjem blir det å lage ripsgele, det gjør jeg hvert år. Blander i litt solbær, da blir også fargen finere;)
  Ha en god dag og klem;)

  SvarSlett
 2. Her har vi bare litt bringebær til kos:) Syltet og saftet en del tidligere men orker ikke så mye lenger.

  Ha en fin dag.

  klem fra marilyn

  SvarSlett
 3. Så mange deilige bær. Skulle virkelig ønsket meg en bærhage. Det var det her på gården i gamle dager, men den ble fjerna. Jeg har planta enn ripsbusk, men det tar jo sin tid å begynne på nytt :)

  SvarSlett
 4. Hei,
  Enig i at stikkelsbær smaker best rett fra busken! Hvordan rangerer du hagens bær? Les mitt innlegg der jordbær tar gull, blåbær sølv og bringebær ender på bronseplass. Kanskje du har en helt annen medaljefordeling?

  Les "Bringebesværbær" på:
  http://blomsterstjernen.blogspot.com/

  SvarSlett