Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 3. mai 2010

Vårtegn

En badevekt er ukens vårtegn. Etter vinterens stillestittende hobbyer og masse god rødvin er det full aktivitet. En hyggelig konsekvens er at klærne ikke føles fullt så trange. Sånn er det hver vår! lånt bilde her

Etter panghelgen for tre uker siden har det vært relativt kjølig her. Hvis sola skinner så har det blåst kaldt likevel. Jeg har ryddet i de to største blomsterbedene; 16x2 m og 22x1,5m og i de to på hver side av inngangsdøra.
Bare i løpet av noen få dager har staudene vokst mye. Bak huset blomster begge Gullbuskene eller Forsythia som er det latinske navnet, og som mange bruker.

Det er nok ca 5 roser som må byttes ut i år. Vinteren var uvanlig kald lenge, og ingenting var dekket til.

Det er ikke meldt strålende vær i morgen, men dagen skal uansett tilbringes i hagen.

2 kommentarer :

 1. Badevekta er vel det eneste vårtegnet jeg kan vise til også, for her snør det;)
  Gullbusken er dekorativ, og den er jo godt igang hos deg.
  Nyt uka fortsatt og klem fra meg som gleder meg til nye grytekluter;)

  SvarSlett
 2. Badevekta kommer mer fram nå som man ønsker å kle ser lettere men er bekymret om vintermånedenes utskeielser kan synes om magen. Men her er det kun snø snø enda og jeg er rimelig lei kan du si.

  Og takk for tipset ang skylling av tallerkener. Jeg har alltid skyllt med lunket vann, for da forsvinner de fleste matrestene. En venninne av meg er næringsmiddelteknolog og det var hun som fortalte meg om proteinene og varmtvann ;-) Helt greit å skylle i lunkent, det sparer mye varmtvannsutgifter også ;-)

  Ellers skal du ha takk for koselig ord fra deg. Veldig hyggelig.

  Klem Marit

  SvarSlett