Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 11. april 2010

Aktiv helg

Østlandet har hatt tre dager med sol og blå himmel. Jeg har vært ute, men også inne på låven. Etter nesten 5 år med rydding var tiden kommet til plankelageret. Det er 3 m opp dit. Og det har et relativt usikkert gulv - er ikke sikker på om alt er spikret eller tåler min vekt. Der var det dessuten flere tiår med støv oppå alle materialene.
Hvem har trodd at man noensinne ville huske hva som lå underst der? For så å skulle hente det og bruke det.
En hel henger ble fylt på fredag, men på lørdag var det mange andre som også hadde fylt henger på fredag. Så hengeren står fortsatt full på tunet. I tillegg til det som jeg trodde vi skulle få lagt på hengeren etter at den var tømt.
Utover i uka skal jeg så å si skille kliten fra hveten. Hva kan brennes? Kan noe brukes? Hva skal kastes? Og er det noe som noen andre skal bruke?
Så må hele låven kostes og støvsuges. Vi fikk samlet noe i søppelsekker, men en god del datt ned i 1.etasje mellom sprekkene i det ikke tette gulvet. Jeg tok ansvaret og har derfor ryddejobben.
Heldigvis fant jeg noe som var verdt alt arbeidet.

En gammel seng! Den skal pusses og males og få plass i sørveggen i sommer.

Jeg fant også noen panelbord fra det gamle kjøkkenet. En liten bit skal få bli med til fargehandelen. Jeg vil vite hvilken farge det var.

2 kommentarer :

  1. Oj, oj, for et prosjekt! Både rydding og den senga. Herlig at du ser potensialet i den, det er nok ikke alle som hadde hatt ork til å sette i gang med den. ☺ Takk for intelligente ord hos meg. På vår skole har de nettopp pusset opp "mat og helse-rommet". Håper det betyr noe mer enn at de TEGNER mat. Vi får se når den tid kommer, tror det kun er i fjerde klasse de har dette faget og jenta vår går kun i første.

    SvarSlett
  2. Litt av et prosjekt.
    Vær forsiktig!!

    SvarSlett